L'Arnau estrena una sala per atendre millor els pacients oncològics

SEGRE
31-08-2019
  • L'Arnau estrena una sala per atendre millor els pacients oncològics

El servei d’oncologia i radioteràpia de l’hospital universitari Arnau de Vilanova ha estrenat aquesta setmana una nova sala que té com a objectiu millorar el confort i l’atenció dels pacients oncològics i dels seus familiars. Es tracta d’un espai, denominat sala Adima, que compta amb sofàs, cadires i ordinadors i que s’utilitzarà, principalment, perquè els professionals puguin informar els pacients sobre la seua patologia, i resoldre els dubtes en un espai acollidor i que té com a objectiu garantir el benestar personal i emocional del pacient.

El nom de la sala és en honor de l’Associació de Dones Intervingudes de Mama (Adima), que va fer un donatiu el febrer passat de 10.000 euros per finançar l’adequació d’aquest equipament. A més de la sala, que ha estat dissenyada per la firma lleidatana Espai A47, l’Arnau de Vilanova també ha creat la beca ADIMA, que premiarà els millors treballs en oncologia que presentin els professionals residents de l’hospital. La col·laboració d’Adima amb l’Arnau i l’Institut Català de la Salut (ICS) no és nova, ja que l’entitat ha fet diversos donatius tant a l’hospital com a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida).

 

A més de la sala, l’Arnau ha creat la beca ADIMA per premiar els millors treballs oncològics

 

Aquests donatius són fruit de les aportacions que fan periòdicament les sòcies de l’entitat, que actualment són un total de 210. Per la seua banda, el gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i de Gestió de Serveis Sanitaris, Jordi Cortada, va agrair a Adima el donatiu que ha permès aquesta sala i va assenyalar que “tota ajuda que procedeixi del teixit social és més que benvinguda”.

A la inauguració van assistir responsables d’Adima com la seua presidenta, Digna de Torres, la delegada de Salut, Divina Farreny, i professionals de l’Arnau de Vilanova.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus en l'amor a primera vista?

Carregant...
Load next