L'Arnau instal·la pantalles a Urgències per informar del temps mitjà d'espera

c. ibars
31-12-2014
  • L'Arnau instal·la pantalles a Urgències per informar del temps mitjà d'espera

L'hospital Arnau de Vilanova ha instal·lat dos pantalles digitals a Urgències que informaran els pacients del temps d'espera mitjà per ser atesos per un metge en aquesta unitat. Aquesta actuació obeeix a una ordre del departament de Salut perquè tots els hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS) disposin d'aquest sistema informatiu a la sala d'espera d'Urgències.

Segons va informar la directora mèdica del centre, Anna Aran, les pantalles informaran els pacients ja atesos en la fase de triatge, on el personal d'infermeria els classifica segons el seu nivell d'urgència, del temps que hauran d'esperar per ser tractats. Això afectarà els qualificats com de nivell 4 i 5, amb patologies lleus i que no necessiten proves complementàries, ja que els nivells superiors corresponen a les emergències greus i han de ser atesos immediatament. Aran va explicar que ja fa temps que l'hospital funciona amb aquest sistema de cribratge en l'atenció als pacients, encara que ara guanyarà en transparència i l'usuari tindrà immediatament la mateixa informació que els metges.

D'aquesta manera, les pantalles estaran connectades al sistema informàtic amb què treballa l'hospital que calcularà el temps d'espera mitjà en funció de les dades incorporades pels professionals d'infermeria que facin el cribratge. Cada minut s'actualitzarà la informació. Les pantalles es posaran en marxa demà i està previst que durant els pròxims dies també informin de l'espera existent a la unitat d'Urgències d'Atenció Primària a Prat de la Riba, per conscienciar els pacients de l'Arnau que pateixen urgències de nivell 4 o 5 (i que, per tant podrien ser atesos al CAP) d'utilitzar més aquestes, per descongestionar les de l'hospital.

De fet, val a destacar que en els últims anys ja s'ha reduït el nombre d'urgències ateses a l'hospital, a causa d'un augment de les tractades directament a Prat de la Riba, on d'algun temps ençà es treballa amb un sistema de triatge equiparable al dels hospitals.

Així mateix, en una segona fase que es desenvoluparà durant el 2015, es preveu incorporar a les pantalles informació sobre l'estat dels serveis d'urgències dels hospitals més propers per si algun pacient prefereix desplaçar-s'hi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?