L’Arnau s’integra a la nova Xarxa Oncològica de Catalunya

SEGREcom
Publicat: 
28-04-2016
Actualitzat: 28-04-2016 11:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:

La conselleria de Salut impulsa la nova Xarxa Oncològica de Catalunya, fruit d’un “acord estratègic” entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO), a fi d’abordar l’augment de la incidència i la supervivència del càncer en els pròxims anys a causa de l’envelliment de la població. L’acord engloba dos hospitals de l’ICS, l’Arnau de Vilanova de Lleida i el Vall d’Hebron. El conseller de Salut, Toni Comín; el director de l’Institut d’Oncologia del Vall d’Hebron, Josep Tabernero, i la directora de l’ICO i de l’ICS, Candela Calle, van presentar aquest nou model assistencial, que busca fer de Catalunya un “referent mundial” en l’àmbit de l’atenció i la investigació del càncer, segons afirma el conseller.

Un de cada dos homes i dos de cada tres dones tenen actualment risc de patir càncer en algun moment de la seua vida, xifres que aniran augmentant en els pròxims anys: un 22,5% en els homes i un 24,5% en les dones el 2020, si bé també caurà la mortalitat, segons la directora d’atenció sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut), Cristina Nadal. Nadal va afegir que la mortalitat ha anat en descens de forma progressiva des del 1993 un 1,3% anual en homes i un 2,1% en dones, perquè es detecta abans el càncer i es cura en més ocasions, i també perquè es pot cronificar la malaltia i augmentar la supervivència.

La unió entre els hospitals de l’ICS i l’ICO, que liderarà Josep Tabernero, permetrà atendre el 60% de la població amb càncer: “Els pacients tindran més opcions de tractaments, protocols més consensuats, atenció més integrada, es notarà en tota la prestació de servei que es fa en l’atenció oncològica”, va precisar Cristina Nadal.

L’objectiu del projecte és aplicar un sistema comú i més homogeni, l’ús eficient dels recursos, les bones pràctiques i models d’atenció sostenibles, la millora de l’accessibilitat i l’equitat, donar més potencial a l’hora de registrar dades i analitzar resultats; una millora contínua del sistema i facilitar que hi hagi massa crítica, cosa que “fa el sistema català més atractiu”.

Comín va subratllar que Catalunya “vol ser líder i tenim capacitat per ser-ho”, amb un model d’assistència “punter i innovador, centrat en el pacient, integral, multidisciplinari, continu i eficient”, va afegir.

 

Comparteix

També t'interessarà