Larrosa culpa de la pèrdua de l’alcaldia l’“herència complicada” del mandat de Ros

S.E.
31-05-2019
  • Larrosa culpa de la pèrdua de l’alcaldia l’“herència complicada” del mandat de Ros

El candidat del PSC a la Paeria i alcalde en funcions, Fèlix Larrosa, va culpar ahir de la pèrdua de l’alcaldia “les accions de govern de 40 anys i situacions viscudes en els últims quatre”, amb referència al mandat d’Àngel Ros. “Teníem una herència complicada. L’opinió pública no era favorable al govern socialista”, va argumentar, i va considerar que algunes qüestions com els carrers amb noms franquistes, que va decidir canviar als 15 dies de ser alcalde, “no es poden deixar podrir de forma eterna perquè al final generen malestar”.

Va considerar també que el procés i la coincidència de les europees amb Puigdemont i Junqueras com a candidats ha dificultat centrar el debat en la ciutat i que la decisió de la Mesa del Congrés el dia anterior a les eleccions de suspendre els diputats presos va influir en el resultat electoral.

Creu que des que va assumir l’alcaldia a l’agost (després que Ros fos nomenat ambaixador a Andorra) no ha estat “capaç” de diferenciar-se de l’anterior govern i va destacar que el 26-M els socialistes van guanyar vots, encara que els en van faltar “mil de barris progressistes, que van anar a l’abstenció”. “Hem parat el tsunami republicà i girat la tendència negativa que arrossegàvem. Vam obtenir 22.000 vots el 2007, 18.000 el 2011, 12.366 el 2015 i ara hem arribat a sumar prop de mil vots més”, va detallar. I va subratllar que els socialistes van aconseguir més vots a les municipals que a les europees. “No és que jo competís amb Josep Borrell, però Carles Puigdemont va obtenir 18.000 vots i la llista de Toni Postius (alcaldable de JxCat), 10.000”, va indicar.

Va assegurar que l’executiva del PSC li dóna suport i que exercirà de cap de l’oposició de forma “lleial, contundent, experimentada, constructiva i propositiva”, prioritzant la ciutat davant de “tacticismes”. A més, va instar el guanyador de les eleccions, el republicà Miquel Pueyo, a emprendre una negociació “tranquil·la” per formar govern i va dir que no posaran cap impediment perquè pugui ser investit el 15 de juny i que donaran suport “a projectes importants de ciutat”. Va indicar que un “equip de traspàs” elabora una relació de temes que Pueyo hauria de conèixer abans d’assumir l’alcaldia i va anunciar un ple per al dia 12 en el qual els actuals edils s’acomiadaran.

Larrosa també va anunciar que les seues tres primeres iniciatives seran demanar al govern que desenvolupi una plataforma per erigir Lleida com a capital agroalimentària catalana, que impulsi l’ampliació de la Fira de Lleida i que avanci en habitatge social reclamant inversió de la Generalitat de Catalunya.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?