Larrosa planteja que les escoles i instituts de Lleida siguin també refugis climàtics

REDACCIÓ
Publicat: 
06-09-2023
Actualitzat: 06-09-2023 18:04
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Larrosa planteja que les escoles i instituts de Lleida siguin també refugis climàtics
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Larrosa planteja que les escoles i instituts de Lleida siguin també refugis climàtics
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida
 • Larrosa planteja que les escoles i instituts de Lleida siguin també refugis climàtics
  Peu de foto: 
  Ajuntament de Lleida

Els centres d’educació Infantil, Primària i Secundària de Lleida han iniciat avui el curs escolar sense incidències remarcables i amb l’estrena de la nova escola Minerva, que integra els centres de Balàfia i Pinyana, com una de les novetats més destacables. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat avui aquest nou col·legi del barri de Balàfia i ha remarcat la seva satisfacció per enllestir aquest projecte “que és fruit de reclamacions històriques i també de la cooperació institucional”.

Larrosa, que també ha visitat l’institut Manuel de Montsuar, ha posat en relleu la importància de l’educació en valors que s’ofereix a les escoles de Lleida i ha insistit en la importància d’afrontar els reptes que tenen al davant, en especial els vinculats al confort climàtic. “Hem d’avançar en el Pla pel clima. Les escoles i instituts haurien de ser refugis climàtics. Això vol dir que hem d'avançar en temes d’incorporar arbrat, en estructures que acompanyin i donin major confort a i en com incorporem eines per la millora climàtica a l'interior”, ha assegurat.

En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que plantejarà en la reunió que mantindrà amb el President de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest divendres, la necessitat que el Govern impulsi “un pla específic per la millora climàtica dels centres educatius. “Si avancem el curs escolar i ha de seguir fins a finals de juny hem de fer equipaments que estiguin adaptats a aquestes circumstàncies”, ha apuntat.

El director dels serveis territorials de la conselleria d'Educació a Lleida, Claudi Vidal, ha destacat que el curs ha començat amb plena normalitat i marcat pel descens de l'alumnat, per la menor natalitat en els últims anys. Hi ha 439 alumnes menys a educació Infantil i Primària a Lleida ciutat i 134 menys a l'ESO. Tot i això, Ensenyament no ha reduït grups sinó que ha optat per reduir les ràtios d'alumnes per aula, ha assenyalat.

“És un honor oficialitzar l'inici de curs a l'escola Minerva, que és la nova escola del barri. Estem satisfets que després de cinc anys de projecte pugui veure la llum, que pugui començar amb els dos centres ja definitivament integrats, Balàfia i Pinyana, i que per fi els nens del barri tingui l'escola i les condicions d'escolarització que mereixen”,  ha afirmat Vidal.

El regidor d’Educació, Xavi Blanco, ha apuntat, per la seva banda, que la Paeria ha fet un esforç aquest curs per augmentar les hores de neteja per tenir a punt els centres per a l’inici del curs més matiner i que també es tornaran a fer repassos de pintura a les escoles per millorar el seu manteniment. “Com a regidoria assumim el repte educatiu amb molt compromís i amb la mirada d'una Lleida educadora, de futur, cívica i començant ja des dels infants i els joves”, ha declarat Blanco, qui també ha participat en les visites a l’institut Manuel de Montsuar i l’escola Minerva.

Comparteix

També t'interessarà