Larrosa reclama a Territori que inverteixi a Lleida tots els diners previstos per a l’estació d’autobusos

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
07-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Larrosa reclama a Territori que inverteixi a Lleida tots els diners previstos per a l’estació d’autobusos
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha escrit una carta a la consellera de Territori, Ester Capella, per proposar que els fons estalviats en el procés de licitació de la nova terminal d'autobusos de la ciutat siguin destinats a altres millores en l'àmbit del pla de l'estació.

La licitació per a la construcció de la nova estació va comptar amb un pressupost de 36.092.885,71 euros, però l'adjudicació es va fer per un import inferior, 31.540.739,31 euros, gràcies a la baixa presentada per l'empresa guanyadora.

Larrosa ha suggerit a la consellera que aquest estalvi de 4.552.146,4 euros es reinverteixi en la ciutat, concretament en la rehabilitació de l'antiga Farinera La Meta i en l'expropiació de l'edifici d'oficines situat al davant. Això permetria completar el projecte de construcció de la nova estació d'autobusos, considerat un dels més importants de la Generalitat a Lleida en un futur immediat.

D'altra banda, Larrosa també ha escrit una segona carta a la consellera per ressaltar la necessitat d'una relació fluida entre la Paeria i Territori per abordar els reptes en matèria d'habitatge. L'alcalde ha recordat que Lleida ha estat declarada zona de mercat residencial tensionat, però les peticions de col·laboració de la ciutat no han rebut resposta fins ara.

En una reunió al Palau de la Generalitat i en una carta posterior, Larrosa va oferir solars municipals per a la construcció de 399 habitatges socials, sense rebre resposta. A més, la Paeria ha sol·licitat la revisió de la qualificació de zona geogràfica per a habitatges de protecció oficial, sense èxit.

L'alcalde ha reiterat el seu compromís de col·laborar en aquest àmbit i s'ha posat a disposició de la consellera per abordar aquestes qüestions.

Comparteix

També t'interessarà