L’Arxiu de l’Urgell dedica una exposició al poeta Anton Sala-Cornadó

REDACCIÓ
07-12-2019
  • L’Arxiu de l’Urgell dedica una exposició al poeta Anton Sala-Cornadó

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell, a Tàrrega, va inaugurar dijous una exposició dedicada al poeta local Anton Sala-Cornadó (1929-2011) per donar a conèixer al públic la seua trajectòria i les diferents facetes, en les quals va destacar com a poeta, escriptor, pèrit químic, promotor cultural, pensador, maçó i astròleg. El director de l’arxiu, Carles Quevedo, va destacar que la mostra, ideada per Xavier Garcia, s’estructura en quatre àmbits: un de més personal i biogràfic; un altre de dedicat a la seua poesia; un altre al seu compromís cívic i polític, i finalment al seu interès per temes espirituals com la maçoneria i l’astrologia. Anton Sala-Cornadó, de qui se celebra el 90 aniversari del naixement, va rebre la Creu de Sant Jordi el 1998 i és un dels autors que integren l’exposició Escriptors de pedra i ferro, que pot visitar-se a la Sala Marsà de la capital de l’Urgell.

L’estrena va comptar amb la presència de la seua viuda, Amparo, i els seus quatre fills, Teresa Montserrat, Víctor, Josep i Jordi Benet, així com altres familiars de l’homenatjat. El fill petit, Jordi Benet, es va mostrar “emocionat per aquest reconeixement al meu pare de la seua terra” i va recordar que el seu progenitor sempre deia que “era necessari tenir un art, una carrera i un ofici, i ell ho va tenir tot”.

Anton Sala-Cornadó va publicar una dotzena de llibres de poesia, entre els quals destaquen Suite pirinenca (1972); Nadal, un crit cap a la llibertat (1978), o I finalment el silenci (1988). El 1998 va publicar El rostro dins de la Col·lecció Natan de l’ajuntament de Tàrrega, i dos anys després, l’IEI va editar Obra poètica (1950-1999), en què reunia versos ja publicats amb altres d’inèdits. La mostra estarà oberta fins al 12 de gener.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?