L'Associació Alba aconsegueix el finançament per a la nova residència de Sant Martí de Riucorb

ACN
19-01-2021
  • L'Associació Alba aconsegueix el finançament per a la nova residència de Sant Martí de Riucorb
  • L'Associació Alba aconsegueix el finançament per a la nova residència de Sant Martí de Riucorb
  • L'Associació Alba aconsegueix el finançament per a la nova residència de Sant Martí de Riucorb

L'Associació Alba ha aconseguit el finançament per construir el futur equipament residencial i de serveis comunitaris a Sant Martí de Riucorb (Urgell). Després de 4 anys de recerca, el grup podrà iniciar el projecte gràcies a una subvenció de 662.500 euros provinent de la partida a càrrec del 0,7% de l'IRPF que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies reparteix entre diferents projectes destinats a entitats del Tercer Sector. El centre ha de donar resposta a les necessitats urgents d'habitatge i de suport a les famílies amb persones amb discapacitat del Grup Alba i També a les necessitats de la gent gran que majoritàriament viuen soles a casa seva als petits pobles de la Vall del Corb i comarca.

El projecte pretén transformar l'edificació on s'ha de fer en un centre multifuncional, eficient i sostenible de 1.352 metres quadrats que comptaria amb una llar residència amb capacitat registral de 24 places per a persones amb discapacitat amb altes necessitats de suport, i diferents espais polivalents i serveis oberts a tota la comunitat com un centre de dia, una sala multisensorial o serveis d'atenció domiciliària.

La primera fase de la inversió del projecte, és de 2.200.000 euros que es preveu finançar amb les aportacions de diverses subvencions de les administracions públiques; entre elles la rebuda per la Generalitat amb la convocatòria de l'IRPF per un import de 526.500 euros, i un finançament important per part del Grup Alba a través de la banca ètica, preveient una part amb emissió de títols participatius i diverses accions de captació de fons de la pròpia entitat.

Està previst que dimecres, el conseller de Treball, Chakir El Homrani, faci una visita a la seu d'Alba a Tàrrega i posteriorment a l'edifici i l'espai que ocuparà el futur equipament residencial i de serveis comunitaris a Sant Martí de Riucorb.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?