L'Associació d'Advocats per la Democràcia portarà el 155 a Estrasburg

VÍCTOR BONASTRA
05-10-2018
  • L'Associació d'Advocats per la Democràcia portarà el 155 a Estrasburg

L’Associació d’Advocats per la Democràcia presentarà un recurs davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) contra l’article 155 per vulnerar diversos articles de la Constitució. Advocacia per la Democràcia ha decidit presentar un recurs contra l’article 155 al TEDH, després que el Tribunal Constitucional no admetés a tràmit el recurs d’empara que l’associació va interposar contra la forma amb què el Govern espanyol va executar l’esmentat article a Catalunya fa un any.

Advocats d’aquesta associació creuen que la seua demanda hauria d’haver estat admesa, ja que l’article 155 va vulnerar diversos articles de la Consitució espanyola, sent el més flagrant el 23: “Els ciutadans tenen el dret a participar en els assumptes públics, directament o per mitjà de representants, lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal.” Segons l’associació, un altre dels motius que els van empènyer a presentar el recurs d’empara contra l’article 155 va ser la mateixa ratificació per part del Senat d’aplicar l’esmentat article, atès que l’organització afirma que un òrgan no competent en les funcions de la Generalitat (el Senat) va cessar càrrecs polítics sobre els quals no tenia potestat.

El col·lectiu d’advocats té 6 mesos per presentar un recurs davant del TEDH perquè aquest pugui ser admès a tràmit. Si la demanda no fos admesa, el col·lectiu es plantejaria portar el cas com a últim recurs al Tribunal Internacional de Justícia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?