Actualitzat: 03-08-2022 11:15
  • ⏯️ L'atleta lleidatana, Berta Segura, marca un nou rècord dels 400 metres
    Peu de foto:
    @atletismoRFEA

L'atleta lleidatana, Berta Segura, ha guanyat la cinquena sèrie de la prova dels 400 metres llisos al Campionat del Món Sub20, a Colòmbia. Palau, que ha començat la carrera en la quarta posició, ha finalitzat el recorregut amb un temps de 52,50 segons, fent un nou rècord d'Espanya i aconseguint la tercera millor marca dels classificats.

La lleidatana es va imposar a la 5a série eliminatoria amb la qual cosa s’ha classificat per la semifinal que tindrà lloc a les 00.07 hores del día 4, hora espanyola. Aquesta ha estat la segona millor marca de totes les participants, empatada amb la india Rupal, i només 8 centèssimes darrera de la británica Yeni Mari John, el que permet pensar en veure a Berta a la gran final.

El mundial, que ha començat aquesta setmana a la ciutat de Cali, reuneix als més selectes joves esportistes de 141 països diferents. Les jornades se celebraran a l'Estadi Olímpic Pasqual Guerrero.

La temporada passada, a la seva primera internacionalitat, es va classificar en 7è lloc al campionat d’Europa sub20, aconseguint la medalla de plata al relleu 4x400, amb récord d’Espanya inclòs. Aquesta temporada podria millorar aquesta possició però al campionat del mon.

El nivell competitiu que ha demostrat aquesta temporada l’atleta de l’Aldahra ha servit perquè hagi estat seleccionada per formar part de l’equip de relleus que ha de participar al campionat d’Europa absolut del 15 al 21 d’agost a Munich.