L'Audiència de Lleida ajorna un judici per maltractaments per l'absència de l'acusat

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
20-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Audiència de Lleida ajorna un judici per maltractaments per l'absència de l'acusat
    Peu de foto: 
    L'audiència de Lleida amb el banc dels acusats buit ©Ignasi Gómez

L'Audiència de Lleida ha hagut d'ajornar el judici previst per aquest dijous contra un home acusat de maltractar i agredir repetidament una dona que va ser la seva parella, després que l'acusat no es presentés malgrat haver estat degudament citat. La Fiscalia i l'acusació particular consideren la seva absència "injustificada" i han sol·licitat la cerca i captura de l'acusat, que s'enfronta a cinc anys i mig de presó. Han demanat també l'arrest i ingrés a presó provisional del processat per "garantir" la seva presència en la nova data de judici, encara per determinar. L'advocada de la defensa, però, ha sol·licitat que s'eviti la detenció i empresonament del seu client.

La defensa ha argumentat que l'acusat mostrarà "bona voluntat" per presentar-se en la següent citació i ha assegurat que s'encarregarà de proporcionar-li els "recursos econòmics" necessaris per desplaçar-se fins a Lleida quan sigui citat. Els fets jutjats van tenir lloc a Tremp. A causa de la pena superior als dos anys de presó que es sol·licita, l'Audiència ha hagut d'ajornar el judici ja que és imprescindible la presència de l'acusat. La sala ha comunicat que estudiarà les demandes de les parts i els informarà de la seva decisió pròximament.

El ministeri fiscal acusa el processat dels delictes de violència física i psíquica habitual, maltractaments en l'àmbit familiar i lesions. Segons el ministeri públic, un dels episodis de violència va tenir lloc el juliol de 2021, quan arran d'una discussió, l'home va amenaçar i denigrar la dona amb expressions com "et tiraré per la finestra" o "no serveixes per a res", i després la va agafar pels cabells i la va tirar a terra. Al novembre, també li va propinar un cop a l'abdomen i a la cara, causant la pèrdua d'una dent incisiva.

A més de la pena de presó, la Fiscalia sol·licita que l'acusat no pugui tenir ni portar armes durant almenys quatre anys i que no es pugui acostar a la víctima ni comunicar-se amb ella durant nou anys. També demana una indemnització de 9.000 euros per les lesions i seqüeles causades.

El novembre de 2021 es va dictar una ordre de protecció, la qual empara al cònjuge o parella del presumpte agressor, entre altres mesures.

Comparteix

També t'interessarà