L'EFAC Almacelles s'endú la victòria davant el Balaguer

JOAN BOVÉ
22-01-2018
Actualitzat: 22-01-2018 9:15
  • L'EFAC Almacelles s'endú la victòria davant el Balaguer

Un derbi és sempre un derbi i malgrat que els dos conjunts venien d’encadenar una mala ratxa amb tres partits sense conèixer la victòria, tots dos van buscar el triomf amb les seues armes. Un triomf que se’n va anar cap a Almacelles i que serveix als visitants per seguir la persecució cap als llocs d’ascens, dels quals només els separen quatre punts i tres equips. Així, els ahir grocs van aconseguir una important victòria davant del Balaguer en un encontre que es va decidir a l’inici de cada part, amb dos gols que van deixar molt tocats els de la capital de la Noguera. Al final, 0-3.

El duel va començar amb un matiner gol de l’EFAC, quan el Balaguer encara no havia entrat al partit. Albert, de xut creuat, va ser l’encarregat de batre Xavi Ricart, que ahir disputava els seus primers minuts sota els pals de la porteria local. Aquest gol va donar tranquil·litat als jugadors dirigits per Pablo Petreñas i va activar els de Jordi Belló, tot i que no van arribar a inquietar la porteria de Jordi Chiné. Tan sols dos ocasions dignes de menció aquest primer temps per part dels locals. Mikel, al minut 24’, va enviar una pilota molt ajustada al pal que va poder treure Jordi i Víctor, al 36’, va rebre una pilota franca, però el seu tret va ser rebutjat per un defensor a córner, quan a les grades ja es cantava el gol.

Amb el 0-1 es va arribar al descans i a la represa, jugada calcada a la de la primera meitat, i al minut 3, Rubén va aconseguir batre de nou Xavi (0-2). Quedaven molts minuts, però el Balaguer no va arribar a entrar al partit malgrat bolcar-se per reduir el marcador. Malgrat els intents, van ser els d’Almacelles els que van poder ampliar el marcador en diverses ocasions amb oportunitats que ni Jordi ni Rubén van materialitzar. I ja al 77’, Joel, de cap, va rematar un rebuig del porter Xavi anotant el definitiu 0-3. Fins al final ho va intentar el Balaguer però ahir no tenia el dia.

Aquesta victòria situa l’EFAC Almacelles de nou en la pugna per l’ascens, que podrà lluitar en les dos següents jornades davant del Martinenc i el San Cristóbal, segon i primer respectivament. Per la seua banda, el Balaguer no acaba de trobar el seu joc i cau fins a la dotzena plaça després d’encadenar ja quatre partits sense conèixer la victòria. I a la pròxima jornada, intentarà reconduir la situació amb un altre derbi lleidatà contra un dels equips revelació de la Lliga, el Borges Blanques.

El tècnic de l’EFAC Almacelles, Pablo Petreñas, es va mostrar content per la victòria del seu equip i va afirmar que “estic molt satisfet amb el partit dels meus jugadors. Ens hem trobat amb el gol en els primers minuts i això ha marcat l’esdevenir del partit. Lluny de confiar-nos hem continuat lluitant amb intensitat per mantenir i ampliar el resultat. Durant la primera part, tant ells com nosaltres hem tingut ocasions per marcar algun gol però no ha arribat fins a l’inici de la segona part. A partir del segon, la dinàmica de l’enfrontament ha canviat, amb ells abocats per reduir distàncies encara que al final hem estat nosaltres els que hem marcat el tercer i definitiu”. Amb referència a les opcions d’ascens, Petreñas va assenyalar que “tornem a connectar-nos amb la zona de dalt però que encara queda molta Lliga i en un mes pot passar de tot. Potser els pròxims partits davant de Martinenc i San Cristóbal marquin les nostres opcions però encara tenim pendents divuit partits. Nosaltres volem seguir endavant i continuar millorant aspectes del nostre joc per continuar creixent”.

L’entrenador del Balaguer, Jordi Belló, es va mostrar descontent amb l’enfrontament de l’equip i va reconèixer la superioritat del rival i que havia guanyat merescudament. Belló va manifestar que “havíem previst els bons inicis de partit de l’EFAC Almacelles i sabíem que s’havia d’evitar justament el que ens ha passat, tant a la primera com a la segona part. En el partit d’avui no hem competit com sabem i quan no competeixes no es pot guanyar. Ho hem reclamat durant la setmana per intentar aconseguir els tres punts. Hem tingut ocasions però el rival ha fet les coses millor que nosaltres i l’he de felicitar. Havíem de guanyar per intentar deixar o allunyar-nos de la zona baixa, però aquest resultat no ens ajuda gens. A més, els equips de baix estan guanyant i estan competint bé i si no guanyem ja, les coses se’ns poden complicar”.

D’altra banda, Belló va voler mirar endavant i va fer referència al partit de la pròxima jornada assenyalant que “ara ja només podem pensar en el partit del Borges i intentar sumar els tres punts per canviar aquesta dinàmica”.