⏯️ L'Eix Comercial de Lleida perdrà més de mig milió d'euros pel tancament d'aquest cap de setmana

ACN
Publicat: 
09-01-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ L'Eix Comercial de Lleida perdrà més de mig milió d'euros pel tancament d'aquest cap de setmana

Les botigues de l'Eix Comercial de Lleida deixaran d'ingressar entre mig i un milió d'euros només aquest cap de setmana, a causa del tancament ordenat per la Generalitat per frenar els contagis de covid-19. El president de l'Eix Comercial de Lleida, Llorenç Gonzàlez, explica que els comerciants comptaven amb la campanya de rebaixes per donar sortida a l'estoc que no es va poder vendre a finals d'any i poder arribar així a la campanya de primavera "amb una mica d'oxigen". Gonzàlez reconeix que l'estat d'ànim dels comerciants és de "molta tristor" i que amb les noves restriccions "aixecar la persiana és converteix en un patiment". També tem que moltes botigues no podran resistir aquest nou tancament després d'un any "molt dur" econòmicament.

Gonzàlez entén que la salut es el primer però recorda que la salut dels empresaris i dels treballadors també és important i que estan patint molt psicològicament. A més, als diners que deixaran d'ingressar aquest cap de setmana, recorda Gonzàlez, se suma que al març hauran de pagar a Hisenda i molts, reconeix, no podran. "Hi ha alguns comerciants que ja arrosseguen molt patiment amb els tancaments i alguns no poden assumir més pèrdues", explica.

El tancament comercial del cap de setmana, a més, s'agreuja pel fet que l'àrea d'influència de clients potencials a Lleida és de 400.000 habitants, més del doble que els veïns de la ciutat, ja que els veïns de municipis pròxims es desplacen a la capital per comprar el cap de setmana. "Només amb els clients de Lleida no podem sobreviure", alerta.

El president de l'Eix entén que tancar estaria bé si això solucionés el problema, "però no és així". "Ara diuen 10 dies, però si mirem la xifra de contagis, temem que anirà per llarg", lamenta.

Comparteix

També t'interessarà