L’elit espanyola sub-13 se cita al Trofeu Albert Costa

XAVIER MADRONA
09-04-2019
  • L’elit espanyola sub-13 se cita al Trofeu Albert Costa

El Club Tennis Urgell acollirà un any més l’elit espanyola en edat sub-13, tant en categoria masculina com femenina, en el XIX Trofeu Albert Costa, que és a més el XXX Torneig de Setmana Santa, que es disputarà des d’aquest divendres dia 12 fins dimarts que ve, dia 16, i amb accés gratuït.

El torneig, que és com un Campionat d’Espanya oficiós de la categoria, ha vist desfilar al llarg de tres dècades tenistes que després han arribat al professionalisme i s’han convertit en estrelles com Rafa Nadal, Garbiñe Muguruza, Tommy Robredo, Carla Suárez o Albert Montañés, per citar-ne només uns quants.

També el va jugar en el seu dia tot i que no va poder guanyar-lo el lleidatà Albert Costa, campió de Roland Garros i de la Copa Davis com a jugador i capità, que, com és tradició va assistir ahir fidel a la seua cita a la presentació del torneig que porta el seu nom. “Per a mi és un orgull que aquest torneig porti el meu nom i m’agrada especialment perquè són esglaons que s’han de superar en el procés de formació d’un tenista fins a arribar a l’elit com va ser el meu cas. Estic molt agraït al club. No m’ho hauria imaginat mai, quan era petit i m’iniciava en aquestes pistes”, va explicar. Tant el quadre masculí com el femení compten amb vint-i-cinc jugadors, entre els quals en nois el català Roger Pascual (campió d’Espanya, de Catalunya i del Màsters Rafa Nadal), el madrileny Martín Landaluce (finalista de l’Estatal i guanyador de dos proves del Rafa Nadal Tour) i el murcià Rafael Segado (semifinalista a l’Estatal i finalista al Màsters Rafa Nadal). Pel que fa a noies, les més destacades són la madrilenya Cristina Ramos (finalista de l’Estatal i campiona de Madrid), l’andalusa Cristina Mateos (semifinalista a l’Estatal i finalista del Màsters Rafa Nadal) i l’alacantina Nuria Sarganella. Els sis formen part, a més, de la selecció espanyola.

Pel que fa a la representació lleidatana, seran sis tenistes en total: Meritxell Teixidó i Laia Larrosa, les dos del CT Lleida, i Alejandra Carmona del CT Urgell en dones, i d’altra banda en nois competiran Àlex Orán (CT Lleida), Nil Jiménez (CT Urgell) i Sergi Viles, que pertany al CT Barcino però que s’entrena al CT Urgell.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?