L’Embarrat reflexiona amb art sobre el progrés

REDACCIÓ
17-05-2019
  • L’Embarrat reflexiona amb art sobre el progrés

Les naus modernistes de l’antiga fàbrica J. Trepat de Tàrrega es convertiran els dies 24 i 25 de maig (un dia menys de l’habitual) en el centre neuràlgic de la creació artística més avantguardista amb la celebració de la sisena edició del festival Embarrat. La part central serà l’exposició col·lectiva La Gran Màquina VI, en la qual es podran veure 20 treballs artístics. El director del festival, Jesús Vilamajó, va destacar que hi haurà diferents disciplines com videoart, fotografia, dibuix o instal·lacions que reflexionaran sobre el progrés. Segons Vilamajó, “trobarem des de visions futuristes sobre la digitalització, desplaçaments migratoris, crítica social i política...”. Els artistes seleccionats procedeixen de diferents punts de Catalunya, Espanya, l’Argentina, Portugal, el Regne Unit i França. De Lleida hi haurà la proposta d’Isabel Barios, Mans invisibles. El festival recupera el Premi Embarrat-Museu Trepat, dotat amb 1.000 euros, i es manté el Premi Embarrat-Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). La comissària convidada en aquesta ocasió és Cèlia del Diego, directora del Centre d’Art la Panera de Lleida.

A fi d’acompanyar els visitants, s’ha creat la figura del guia resident, que estarà a disposició del públic interessat quan no hi hagi visites guiades per atansar més l’art a la ciutadania.

Entre les novetats de l’Embarrat, s’ha de destacar la creació d’un nou cicle audiovisual, STOP. Sobreexposició, amb projeccions contínues de set audiovisuals/documentals, que comptarà amb una conferència del realitzador, editor i crític cultural Félix Pérez-Hita.

 

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next