⏯️ Les 16 rutes BTT per enamorar-se de l'Alta Ribagorça

REDACCIÓ
Publicat: 
15-11-2021
Actualitzat: 29-11-2021 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ Les 16 rutes BTT per enamorar-se de l'Alta Ribagorça
 • ⏯️ Les 16 rutes BTT per enamorar-se de l'Alta Ribagorça
 • ⏯️ Les 16 rutes BTT per enamorar-se de l'Alta Ribagorça
 • ⏯️ Les 16 rutes BTT per enamorar-se de l'Alta Ribagorça
 • ⏯️ Les 16 rutes BTT per enamorar-se de l'Alta Ribagorça
 • ⏯️ Les 16 rutes BTT per enamorar-se de l'Alta Ribagorça

Sabies que l'Alta Ribagorça t'ofereix diferents rutes en bicicleta que et permeten descobrir la comarca? En tenim per a tots els nivells, ja sigui iniciació, avançat, cross country o enduro. A continuació et proposem 16 recorreguts per gaudir de l'esport i del paisatge pirinenc.Al llarg d'aquests recorreguts, compteu amb diferents punts de "Servei bàsic d'autoreparació i rentat":

També compteu amb el Mapa del Centre Trail-BTT Vall de Boí, diversos punts d'acolliment del Centre BTT a l'Alta Ribagorça (ubicats a oficines d'informació turística i ajuntaments) i diferents Serveis Turístics arreu de la comarca.


 


 • RUTA 1. El Pont de Suert- Bonansa- El Pont de Suert

Ruta curta quant a distància però intensa, ja que cal superar pendents raonables en la seva primera part (la majoria per asfalt). Dificultat tècnica: FàcilTemps: 2 hores i 47 minuts. Altimetria Ruta 1.

Powered by Wikiloc

 • RUTA 2. EL PONT DE SUERT - GOTARTA - VENTOLÁ

Ruta per l'entorn de les localitats pedànies del Pont de Suert de Gotarta i Ventolà. Ruta de nivell mitjà per practicant del cross country. Dificultat tècnica: Moderada. Temps: 2 hores i 35 minuts. Altimetria Ruta 2.

Powered by Wikiloc

 • RUTA 3. EL PONT DE SUERT - SARROQUETA - LLESP - EL PONT DE SUERT

Dificultat tècnica: Difícil. Temps: 3 hores 48 minuts. Altimetria Ruta 3.

Powered by Wikiloc

 • RUTA 4. Llesp-Vilaller-Montanuy -Llesp

Ruta d'enduro als voltants de Vilaller. Sortim de Llesp i pugem per pista fins al Coll de Serreres. D'aquí baixem per una divertida trialera fins a Vilaller. Des de Vilaller pugem per asfalt fins a Montanui i desprès seguim direcció Ardanui. Abans d'arribar a Ardanui agafem la pista a la dreta que conduirà fins a l'inici de la senda que ens portarà a Vilaller de nou. Des de Vilaller pujada per pista al Coll de Serreres i descens per una de les millors trialeres de la zona fins a Llesp. Dificultat tècnica: DifícilTemps: 3 hores i 6 minuts.

Powered by Wikiloc

 • RUTA 5. VILALLER - LLESP - BARRUERA - SENET - VILALLER

Ruta per als amants de l'alta muntanya i modalitat de cross country. Pistes que ascendeixen a més de 2.200 m. d'altitud fins al coll de la Gelada, que separa la Vall de Boí amb la Vall de Barrabés. Dificultat tècnica: Molt difícil.
Temps: 6 hores 12 minuts.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 6. Vilaller-Coll de Salines-Fonchanina-Castanesa-Vilaller

Ruta alpina per la ribagorça aragonesa d’alt interès paisatgístic. Aquesta ruta requereix un bon estat físic i nivell físic molt alt. Dificultat tècnica: Difícil. Temps: 5 hores i 2 minuts.

Powered by Wikiloc

 • RUTA 7. Vilaller-Montanuy-Coll de la Forca-Vilaller

Ruta fàcil tècnicament però de dificultat mitjana pel desnivell acumulat. Dificultat tècnica: ModeradaTemps: Una hora i 45 minuts.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 8. ENDURO IRGO - LLESP

Ruta endurera. Descens des de la localitat d'Irgo a Llesp, sender en perfecte estat de manteniment i pràctica. Dificultat tècnica: Molt difícilTemps: 19 minuts.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 9. ENDURO TUAREG

Ruta endurera des de la localitat d'Irgo. Senderisme preciós entre boscos de roures. Perfecte estat de manteniment. Ruta amb molt flow a la part intermèdia i final i una mica més tècnica els primers 600 m. de descens. Dificultat tècnica: Molt difícilTemps: 44 minuts.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 10. EL PONT DE SUERT - VILALLER

Ruta per iniciar-se al món del mountain bike. Ruta plana sense complicació que uneix pel marge dret del riu Noguera Ribagorçana les localitats del Pont de Suert i Vilaller. Dificultat tècnica: Fàcil.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 11. El Pont de Suert-Malpàs-Viu de Llevata-El Pont de Suert

Per a fer aquesta ruta es requereix un alt nivell físic i tècnic. Comparteix part del recorregut amb la Pedals de Foc. Dificultat tècnica: Molt difícilTemps: 4 hores i 58 minuts.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 12. CENTRE TRAIL. 02 BTT DELS PLANOS

Recorregut sense pràcticament desnivells, recomanat per a famílies, que transcorre pels Planos de Barruera/Erill i el Salencar de Barruera. Es desenvolupa en tot moment per les proximitats del riu Noguera de Tor: un primer tram transi-ta per la marge dreta del riu, tot realitzant un recorregut d'anada i tornada pels Planos; i un segon tram, pel marge esquerre, amb una volta circular pel Salencar. Dificultat tècnica: Fàcil.

La ruta comença al costat del Càmping Boneta i la palanca Vella de Barruera prenent el camí a Erill la Vall. Aquest tram discorre de manera plana pels Planos de Barruera i Erill, combinant trams de camí i pista. Al final, s'arriba al tram més dificultós de la ruta que supera 30 m de desnivell seguint el camí de ferradura a Erill. Sense arribar a Erill, a l'altura del túnel de la carretera vella, la ruta torna sobre els seus passos per arribar de nou a la palanca Vella. Des d'allí s'inicia la segona part de la ruta creuant la palanca per visitar el Salencar. Pel pont penjant s'arribarà de nou a Barruera.

OBSERVACIONS: Precaució al creuar les palanques sobre el riu i en els trams de camí amb prioritat peatonal.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 13. CENTRE TRAIL. 03 BTT LA CULTIA

La ruta s'inicia a la Plaça de Dalt d’Erill la Vall tot prenent un tram de camí tradicional que en descens porta a la carretera que va a Boí. Extremant les precaucions, s’ha de pedalar per aquesta durant 300 metres fins arribar a l'inici de la pista de la Cultia. Ja sense risc, comença la pujada per la pista, que manté en tot moment un pendent constant i suportable. Dificultat tècnica: Difícil.

Creuat el barranc de Planamo-lín, la ruta comença a traçar curtes i contínues marrades per dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Mauri-ci. Després de travessar la capçalera del barranc de Ribampiedro, la pista acaba als prats de les bordes d'Erill o Basco. La baixada es realitza seguint el mateix itinerari.

OBSERVACIONS: Precaució en el descens i en el tram de recorregut de la carretera. La part alta de la ruta s'endinsa a la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Powered by Wikiloc
 • RUTA 14. CENTRE TRAIL. 04 RUTA DE LA FAUNA DE DURRO

Recorregut que, amb inici a Durro, segueix en gran part la ruta d'interpretació de la Fauna de Durro i que visita l'ermita romànica de Sant Quirc. Ruta de poca longitud i sense grans desnivells, però exigent en existir trams de camí amb pendents considerables. Dificultat tècnica: Moderada.

En el seu primer tram, l'itinerari discorre per la pista asfaltada que, en menys de 2 km de suau pujada, condueix a l'ermita romànica de Sant Quirc de Durro. Des d'allí, un tram pla per pista porta a l'inici d'un camí que puja fins a la pista del Codó (salvant un desnivell de 100 metres per dins de la pineda). Des d'aquest moment s'inicia el descens, al principi per pista i després prenent un tram pendent de camí que porta a un mirador.

Després d'aquest últim descens, on caldrà baixar-se de la bici per salvar l'última part, es continua avançant per un ampli camí entre el bosc que, sense guanyar ni perdre alçada, arriba a la pista de Durro. Per aquesta, després d'enllaçar de nou amb el recorre-gut utilitzat durant la pujada i visitar l'ermita de Sant Quirc, s'entra de nou a Durro.

OBSERVACIONS: Precaució, presta especial atenció a la baixada al mirador pel fort pendent

Powered by Wikiloc
 • RUTA 15. CENTRE TRAIL. 05 BTT JOC DE LA PILOTA

La ruta s ́inicia a l ́entrada a Durro. En el seu primer tram va guanyant alçada fins a un encreuament de pistes que trobem a 4,3 km de la sortida. En aquest punt, es deixa la pista que s'utilitzarà a la baixada, per seguir remuntant la vall ramade-ra de la muntanya de Durro. Després de travessar el barranc de Ginebrell, s'ascendeix fins a la divisòria de la muntanya de Durro i Taüll. En aquest tram, i amb vistes privilegiades, la ruta dóna un respir recorrent la carena i realitzant suaus alts i baixos. Sobrepassat el Joc de la Pilota, comença el descens seguint una empinada pista de pronunciades corbes que finalment enllaça de nou amb l'itinerari utilitzat a la pujada. Dificultat tècnica: Difícil.

OBSERVACIONS: Fins ben avançada la primavera sol haver-hi neu a la ruta. La pista acostuma a estar en mal estat. Precaució en el descens pels forts pendents. Des del Joc de la Pilota es pot combinar amb la ruta nº 5 BTT Boí-Taüll.

Powered by Wikiloc
Comparteix

També t'interessarà