Les autoescoles del Pirineu de Lleida es planten per la falta d'examinadors

ACN
Publicat: 
22-05-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Jordi Llorens Autoescola Jordi de Tarragona vehicles instal·lació pantalles protectores alumne professor

Les autoescoles del Pirineu de Lleida mantindran la persiana abaixada de forma indefinida encara que dilluns entrin en la fase 2 i ja se'ls permeti obrir. Segons denuncia el president de l'Associació d'Autoescoles de Lleida, Raül Viladrich, la reestructuració de la DGT ha fet que la meitat dels examinadors s'hagin de traslladar a fer feines administratives per cobrir les vacants dels administratius de més de 60 anys o amb fills a càrrec que encara no es reincorporaran. "Passar de 7 a 3 examinadors a la demarcació de Lleida és insuficient per cobrir la demanda d'exàmens", posa de manifest.

Dels 7 examinadors que hi ha a la demarcació de Lleida, 2 no es poden reincorporar perquè 1 té fills a càrrec i l'altre és major de 60 anys. Des del sector expliquen però que dels altres 5, la DGT ha recol·locat 2 d'ells a fer tasques administratives per cobrir les vacants en aquest àmbit. Les autoescoles no entenen aquesta decisió i reclamen que l'Estat contracti administratius eventuals per poder alliberar d'aquestes tasques tots els examinadors. "Amb 5 examinadors podríem treballar tenint en compte que es tracta d'un període excepcional, però amb 3 no", lamenta Viladrich. "Si no podem portar alumnes a examen, no té sentit que obrim", afegeix.

La decisió de seguir tancats l'han pres les autoescoles del Pirineu de Lleida en una reunió d'aquest divendres al migdia i està previst que les autoescoles de Ponent es reuneixin els propers dies per decidir si segueixen la decisió presa ahir pel sector a Tarragona i Terres de l'Ebre i avui al Pirineu de Lleida, de cara a l'1 de juny, quan aquest territori podria entrar en la fase 2.

Comparteix

També t'interessarà