Les claus d'èxit de Goku, un personatge que no passa de moda

REDACCIÓ
26-05-2022
  • Les claus d'èxit de Goku, un personatge que no passa de moda
    Peu de foto: 
    Son Gokū, creat per Akira Toriyama

Des de la web de còmics, música, cinema, sèries i videojocs Cultture.com analitzen la repercussió d'un personatge com Goku.

El passat 9 de maig va ser el dia internacional de Goku i per aquesta raó, la plataforma ha volgut commemorar aquest dia parlant de Goku, un dels personatges més importants i famosos de l'animació japonesa.

Com és possible que un personatge d'una sèrie animada japonesa pugui ser tan famós? I és que Goku fins i tot ha estat l'ambaixador dels jocs olímpics a Tòquio 2018. Té fins al seu propi dia. A més, persones que són alienes al mitjà saben qui és Goku (o tenen una certa idea).

Aquest personatge de ficció ja és part de la cultura pop. Des de cultture.com descobreixen el motiu pel qual el personatge és tan popular i fins que punt pot arribar la seva popularitat.

En primera instància, es va realitzar una enquesta als seguidors de la revista per a saber el que opinen. El resultat no va ser cap sorpresa, perquè de totes les persones enquestades el 97% coneixien al personatge Goku. D'aquest 97%, el 85% els agradava Goku com a personatge i protagonista. Quan preguntem als nostres lectors perquè els agrada aquest personatge, les respostes més habituals van ser: "És molt bona persona", "Sempre s'esforça al màxim per a aconseguir les seves metes" o "És graciós". De fet, és tan famós que una lectora ens va contar que en honor a aquest personatge, va nomenar el seu fill Goku. Quan preguntem el motiu pel qual va utilitzar aquest nom, ens va dir: "Des de petita sempre m'ha agradat. A més, vull que el meu fill mai es rendeixi davant qualsevol dificultat, igual que el veritable Goku per això vaig triar aquest nom"

Per tot això, l'anàlisi revelo els motius que fan que el personatge sigui tan popular:

  • Popularitat: Goku es va popularitzar en els 90 i totes les persones d'aquesta època que vegin la sèrie tenen un gran sentiment d'afecte davant aquest personatge, fins i tot avui dia.
  • Carisma: El personatge és amigable i carismàtic. Podent ser el personatge favorit de qualsevol nen, però també, el personatge favorit de molts adults que comparteixen els seus valors.
  • Valors del personatge: Els valors que representen Goku són totalment diferents de les que solen representar els japonesos (els seus creadors). Aquest contrast de personalitats és un dels motius pel qual el personatge és molt popular al Japó (És a dir, els valors com: valor, força, esforç... són característics del personatge) A part dels japonesos, moltes persones se senten identificades amb Goku a causa d'aquests valors.
  • Productes relacionats: Dragon Ball en general és una saga molt publicitada que es retroalimenta amb tots els productes audiovisuals que saca. Per això, té 4 sèries animades i 20 pel·lícules (per no esmentar tots els jocs publicats de la saga).

En conclusió, queda clar que Goku és un personatge estimat per molts i que passarà a la història. Es creu que la fama del personatge arribarà a moltes més generacions i està molt lluny de desaparèixer. Les futures generacions voldran viure aventures amb Goku i els seus companys, tal com vam fer nosaltres o com van fer els nostres pares quan eren petits.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta