Les cordes de la guitarra tornen a vibrar amb l'11è Garrigues Guitarfest

REDACCIÓ
04-07-2022
  • Les cordes de la guitarra tornen a vibrar amb l'11è Garrigues Guitarfest
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de les Garrigues

Del 10 de juliol al 27 d'agost, tornen els acords per a guitarra de l'11è Garrigues Guitarfest, Memorial Emili Pujol, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues amb el suport de deu ajuntaments de la comarca. Enguany, Arbeca, les Borges Blanques, el Cogul, els Torms, Espluga Calba, Granyena de les Garrigues, la Floresta, la Granadella, la Pobla de Cérvoles, Torrebesses i Vinaixa seran testimonis presencials de les més altes figures locals i internacionals de les cordes polsades.

El primer dels concerts tindrà lloc diumenge, 10 de juliol a les 20.00 hores, al Pati del Casal Marino de les Borges Blanques. Un espectacle oral a ritme d'acords a càrrec de Biosca & García Duet, format per Jordina Biosca(narradora) i David García (guitarra clàssica). Barbaritats relatades per l'actriu Jordina Biosca ressaltaran amb les sis cordes de la guitarra de David García. Una explosió per als sentits que ben segur no deixarà ningú indiferent.

El cap de setmana del 15 al 17 de juliol, continuaran els concerts a les esglésies romàniques de Torrebesses i Vinaixa, temples amb una sonoritat espectacular executada per la talentosa guitarrista romanesa Ana Maria Iordache, recent guanyadora del Certamen Llobet 2021 a Barcelona, i el guitarrista xilè Nicolás Acevedo, guanyador del Certamen Pujo 2019 de la Granadella; i clouran els concerts del cap de setmana a la catedral de les Garrigues, l'Església Santa Maria de Gràcia de la Granadella amb el Duo Terracota, amb els lleidatans Jordi Rourea la viola i Carles Herraiz a la guitarra.

El mes de juliol finalitzarà la primera part del festival amb la participació del jove duet format per Sara Rojo al violí i Miguel Marín a la guitarra a l'Església dels Torms, dissabte, 23 de juliol, i a l’Església d’Arbeca, diumenge, 24 de juliol, el veterà duo de cambra format per Olga Kobékina al clave i Sergi Vicente a la guitarra, tots dos professors del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

La segona part del festival continuarà el divendres, 5 d'agost, a Torrebesses, amb el segon concert a l'Església Sant Salvador de la localitat, on el concertista anglès Jonathan Ross Parkin delectarà el públic assistent amb la seva proposta "Cap al sud", magnes obres europees per a guitarra. 

L'endemà, dissabte, 6 d'agost a les 11.00 hores, s'iniciarà el Simpòsium Emili Pujol, unes jornades de coneixement sobre la figura i l'obra del mestre guitarrista català. A la tarda, tindrà lloc el concert d'Elea Duo, format per Ana Cambra a la guitarra i Toni Campos al clarinet que recrearan un espai sonor de color a l'Església de Granyena de les Garrigues.

El cap de setmana següent, serà el torn dels espectaculars castells de la Floresta i l'Espluga Calba, on els espectadors gaudiran, dissabte, 13 d'agost, de la màgia de les balades i danses celtes a càrrec del quartet lleidatà Ensemble XXI dirigit pel guitarrista i compositor, José Antonio Chic, i el duo format per les tarragonines Carmen Becerra a la guitarra i Isabel Serra a la flauta travessera, diumenge, 14 d'agost.

El divendres, 19 d'agost, al Conjunt Rupestre de la Roca dels Moros al Cogul, Patrimoni de la Humanitat, es presentarà l'espectacle "Vestigis del Cogul”, expressament realitzat per a l'ocasió amb un concert pictòric en directe de la guitarrista Silvia Nogales i el pintor Josep Maria Rius (JOMA). 

El dissabte, 20 d'agost, arribaran les habituals i excel·lents degustacions de vi a la Vinya els Vilars acompanyant aquesta vegada el concert de guitarra flamenca i jazz a càrrec del barceloní Pedro Javier González, un dels màxims exponents de l'instrument que ha delectat amb el seu art juntament amb artistes com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Maria del Mar Bonet.

Divendres, 26 d'agost, tindrà lloc el tercer i últim concert a l'Església de Torrebesses a càrrec del virtuós concertista australià Jacob Cordover, amb joies de la literatura guitarrística i estrenes mundials. 

I dissabte, 27 d'agost, a la Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles, amb les degustacions dels seus vins i els espectaculars paisatges plens d'art, es clausurarà l'onzena edició del festival amb un concert homenatge a les dones compositores invisibilitzades que il·lustraran el duo format per la soprano sèrbia Milica Jovičić i el guitarrista xilè Gian Carlo Scevola.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta