Les empreses de ràfting del Sobirà segueixen amb la persiana baixada en fase 2 i poder obrir amb 20 clients

ACN
25-05-2020
  • Les empreses de ràfting del Sobirà segueixen amb la persiana baixada en fase 2 i poder obrir amb 20 clients
    Peu de foto: 
    Imatge arxiu

Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà segueixen tancades tot i poder operar. La fase 2 de la desescalada permet al sector del turisme actiu treballar amb grups de fins a 20 persones. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars, ha recordat que ja podien treballar en fase 1 però que sense mobilitat entre regions sanitàries i sense uns protocols clars de seguretat, distanciament i higiene, no ho faran. La fase 2 també permet obrir a les autoescoles però tampoc ho han fet, en aquest cas per protestar per la falta d'examinadors. Les residències de gent gran podien començar a rebre visites aquest dilluns però la manca de l'autorització de Salut ha fet que hagin d'esperar a fer-ho durant la setmana
Tot apunta que les primeres empreses de turisme actiu que començaran a operar seran les que es dediquen a fer activitats individuals com l'hípica, la bicicleta de muntanya o el senderisme. Les activitats de ràfting, que es fan en grup i amb un monitor a la barca, o les de barranquisme volen esperar a tenir més clars els protocols que està redactant la Generalitat i esperen tenir-los en breu.

Dolcet tem que si aquesta situació es perllonga en el temps algunes empreses es vegin obligades a haver de tancar la porta de manera indefinida.

Les autoescoles es planten

La reestructuració de la DGT ha fet que la meitat dels examinadors s'hagin de traslladar a fer feines administratives per cobrir les vacants dels administratius de més de 60 anys o amb fills a càrrec que encara no es reincorporaran. A la demarcació de Lleida s'ha passat de 7 a 3 examinadors, una xifra que el sector considera insuficient per cobrir la demanda d'exàmens. Per aquest motiu, les autoescoles s'han plantat de manera indefinida i no obriran.

Les residències, sense autorització

Pel que fa a les residències de gent gran, estava previst que en fase 2 ja poguessin rebre visites de familiars però la manca de l'autorització per part de Salut a les propostes dels centres ha fet que aquest dilluns no s'hagin pogut fer. Els centres confien que durant la setmana podran començar a programar les visites dels familiars, sempre amb cita prèvia.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta