Les empreses transformadores rebran 11 quilos de fruita per cada litre de suc destinat a beneficència

SEGREcom
29-07-2014
  • Les empreses transformadores rebran 11 quilos de fruita per cada litre de suc destinat a beneficència

Els productors de préssec i nectarina preparen una retirada massiva de fruita que es destinarà a beneficència gràcies a l'acord amb què s'ha arribat amb les indústries transformadores. L?objectiu és abaixar el preu del mercat, ja que ara la fruita destinada a la venda és inferior al preu de cost.
Segons l'acord, els productors de fruita d'os d'Espanya entregaran fins a un màxim de 10.000 tones de préssec al Banc d'Aliments per transformar-les en suc, una operació per la qual els productors cobraran a 26,9 cèntims per quilo a càrrec de la Unió Europea.
Aquesta xifra frega els costos de producció, segons han explicat aquest dilluns en roda de premsa el director d'Afrucat, Manel Simón; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Brualla i els responsables dels sindicats agraris: Marcs Barranc, d'UPA; Pere Roquè, d'Asaja i Joan Carles Massot, de COAG.
Serà el banc d'aliments el que es quedi el suc i costegi la transformació entregant onze quilos de préssec per cada litre de suc envasat.
Amb aquesta fórmula, el sector assegura que pot doblar el preu que rebria per les retirades, i llançar un missatge a la gran distribució amb l'objectiu d'empènyer els preus a l'alça.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta