Les entitats culturals de Lleida coneixen la programació del centenari del naixement de Jaume Magre

REDACCIÓ
Publicat: 
07-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les entitats culturals de Lleida coneixen la programació del centenari del naixement de Jaume Magre
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Crida a la participació ciutadana per presentar propostes i idees a realitzar en el marc del centenari del naixement de qui fou el primer regidor de cultura de la democràcia


L’Ajuntament de Lleida ha presentat a les entitats de la ciutat l’àmplia programació d’actes organitzats amb motiu del centenari del naixement de Jaume Magre, en un acte obert a la participació d'associacions i on s’han recollit propostes i idees per incorporar al programa d’activitats. La presentació ha anat a càrrec del comissari d’aquesta celebració, Juan Cal, que ha estat acompanyat de la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de la Paeria, Pilar Bosch, i la família de Jaume Magre, així com dels coordinadors dels diferents actes programats. Tots han fet una crida a participar amb propostes per enriquir aquesta efemèride.

Les activitats programades són, fins a la data, un cicle de cinema francès, taules rodones, un documental, activitats musicals o l’acte del lliurament del Premi Vallverdú, on la figura de Magre serà reconeguda de forma especial. També es preveu una trobada l’any 2025 a la Seu Vella per debatre sobre el futur. A partir d’avui es recolliran les propostes ciutadanes relacionades amb aquesta efemèride i, si és possible, s’incorporaran a la programació.

L’Ajuntament de Lleida ha impulsat la celebració de l’Any Magre aquest 2024 pel centenari del naixement de Jaume Magre i Servet i pels vint-i-cinc anys del seu traspàs. Magre, que va ser regidor de Cultura de la Paeria, recuperada la democràcia, va exercir un lideratge cultural que va facilitar l’accés de la ciutadania a la cultura, les arts escèniques i plàstiques, i la música, fet que va influir en la construcció d’un nou model cultural per a la ciutat. Alhora, va exercir un paper fonamental en l’àmbit educatiu i polític.

Les principals activitats previstes amb motiu del centenari del naixement de Jaume Magre poden consultar al web.

Comparteix

També t'interessarà