Les “Essències” del Cor Lieder Càmera ressonen a Balaguer

REDACCIÓ
05-07-2021
  • Les “Essències” del Cor Lieder Càmera ressonen a Balaguer
  • Les “Essències” del Cor Lieder Càmera ressonen a Balaguer
  • Les “Essències” del Cor Lieder Càmera ressonen a Balaguer
  • Les “Essències” del Cor Lieder Càmera ressonen a Balaguer

El Juliol de Música i Poesia ha omplert aquest diumenge l’església de Sant Domènec de Balaguer en el segon dels concerts d’aquest cicle especial, ja que enguany celebra el 10è aniversari. Després de l’actuació de l’Escolania de Montserrat el passat divendres 25 de juny, aquest diumenge el cant coral ha estat també el protagonista de la mà del cor Lieder Càmera amb el seu espectacle Essències.

L’espectacle, pensat per commemorar els 30 anys de l’entitat sabadellenca, ha presentat un recull d'obres eclèctic que, amb el reforç d'una posada en escena conceptual, mínima i elegant, ha fet un passeig per la història del cor. S'hi ha pogut escoltar Brahms, Toldrà, Howells, Ollé i Sabaté, Morera, entre altres. “Presentar-nos a Balaguer és un goig doble perquè ajuntem la celebració del nostre trentè aniversari amb els deu anys del Juliol de Música i Poesia” ha dit Josep Vila i Casañas, director del cor Lieder Càmera. “A més ens uneix una gran amistat amb l’organització i l’espai és especial tant arquitectònicament com acústicament”, ha afegit Vila.

També hi ha hagut un espai especial dedicat a Carles Santos, artista que va marcar considerablement la trajectòria del cor, i un altre a la Catalunya d'avui. “Estem molt contents de la resposta del públic, en aquest segon concert hi ha hagut una molt bona entrada i en el primer va ser espectacular. Esperem que aquesta sigui la tònica en els pròxims concerts”, ha celebrat Jordi Alsina, membre de l’organització.

El següent diumenge, 11 de juliol, el Juliol de Música i Poesia es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb Amb veu de dona, un espectacle que vol reivindicar el paper de la dona en la música.  Comptarà amb la participació de la mezzosoprano Mireia Pintó, Vladislav Bronevetzky al piano i l’actriu, Victòria Pagès.

El diumenge 18 de juliol, a l’església del convent de Sant Domènec de Balaguer, serà el torn de In Memoriam, amb el Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida. Un espectacle que vol convertir el dol en projecte artístic construint un concert poètic amb els moments més esperançadors i significatius dels Rèquiems de Victoria, Mozart, Brahms… Comptarà amb la participació de l’actor Ernest Villegas.

I finalment el diumenge 25 de juliol, a Santa Maria de les Franqueses, Per una flor de Romaní amb poesia de Josep Carner, posarà el punt i final al 10è Juliol de Música i Poesia. L’espectacle comptarà amb el tenor David Alegret, Daniel Blanch al piano i l’actriu Mercè Rovira.

Sobre el Juliol de Música i Poesia:

El Juliol de Música i Poesia de Balaguer va néixer l’any 2012 de la mà de l’Associació Bada Pas Iniciatives Culturals amb el suport de la Paeria de Balaguer i empreses i entitats col·laboradores.

El cicle té com a objectiu oferir propostes culturals d’alta volada per amenitzar els vespres d’estiu a la capital de la Noguera i posar en valor espais emblemàtics del patrimoni balaguerí com el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, el convent de Sant Domènec o l’Església de Santa Maria.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?