Les estacions preveuen un ple el cap de setmana per Carnaval

MARÍA MOLINA
21-02-2020
  • Les estacions preveuen un ple el cap de setmana per Carnaval

Les estacions de Lleida esperen un cap de setmana de Carnaval de plena ocupació. El bon temps i els gruixos de neu, encara òptims malgrat la calor, que ha rebaixat una mica la qualitat de la neu, han animat les reserves i es preveu que hotels i establiments a peu de pistes arribin a vorejar el complet.

Gairebé totes les estacions han preparat actes festius amb motiu del Carnaval i ofereixen descomptes i promocions per als esquiadors que hi vagin disfressats. Baqueira organitza un ral·li fotogràfic a les xarxes socials i Port Ainé i Espot, per la seua banda, només cobraran la meitat del forfet a les persones que hi assisteixin amb disfresses. Boí Taüll regala un forfet de dia en març i Tavascan, un 2x1.

La calor ha reduït els gruixos ja que la setmana passada les temperatures es van disparar durant el dia. No obstant, dilluns i dimarts es va poder produir neu artificial ja que els termòmetres van arribar a baixar de zero graus. Boí és la que més neu acumula amb gairebé un metre a les cotes baixes i prop de dos a les altes. Port del Comte supera el metre de neu als cims i espera arribar al final de la campanya el pròxim 13 d’abril si les temperatures no augmenten desmesuradament.

De fet, totes les estacions d’alpí consideren que podran acabar temporada sense problemes. No passa el mateix amb les estacions d’esquí de fons. Segons van assenyalar fonts de Tot Nòrdic, les elevades temperatures ja han tingut conseqüències i només mantenen circuits oberts Llesp, Aransa i Tuixent-la Vansa. La resta, Guils, Sant Joan de l’Erm, Virós Vallferrera i Tavascan, tenen itineraris oberts per a la pràctica amb raquetes i per a usos turístics. No obstant, esperen una bona afluència de públic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta