Les flors ja regnen a les Garrigues

MARIA MOLINA
20-05-2018
  • Les flors ja regnen a les Garrigues

Més de 200 façanes i gairebé una quinzena de carrers de 23 poblacions de la comarca participen aquest any en la segona edició de Les Garrigues en flor. Ajuntaments, veïns, col·lectius i comerços ja han engalanat els espais més emblemàtics de cada localitat i avui comencen les visites i la valoració de les decoracions que romandran exposades fins al 3 de juny.

Segons va explicar el president del consell, Antoni Villas, les empreses dedicades al cultiu de flors i els vivers locals ja han experimentat un augment de les vendes. Tots els inscrits en la iniciativa tenen un vint per cent de descompte en la compra de plantes i arbres si presenten el distintiu que els acredita com a participants al concurs.

Alcaldes de pobles participants van indicar que ahir ja es van veure alguns turistes als carrers, sobretot si es té en compte que dilluns és dia festiu a Barcelona i aprofiten per passar uns dies a la zona. Si durant el primer any van participar en aquesta experiència una quinzena de municipis, en aquesta ocasió ho fan vint-i-tres dels vint-i-quatre, tots menys la Pobla de Cérvoles, que ja llueix una bona imatge i on l’ajuntament no ha volgut molestar els veïns, molts d’avançada edat. Aquest concurs s’emmarca dins del Pla Estratègic comarcal Les Garrigues fent camí dins de la campanya per embellir els pobles i donar més rellevància al paisatge de la comarca amb l’objectiu d’augmentar l’autoestima dels seus habitants.

El jurat, que començarà a fer les seues valoracions, tindrà en compte l’originalitat i l’impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny i l’harmonia dels colors. S’han establert diversos premis al millor carrer i la millor casa. A més, també es podrà votar per internet dins de la categoria d’elecció popular. El premi als consistoris consistirà en jornades sobre paisatge i per a particulars, lots de productes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertada la nova limitació de les reunions socials a 6 persones?