⏯️ Les "ganes de viatjar" disparen les reserves turístiques

ACN
18-03-2021
  • ⏯️ Les "ganes de viatjar" disparen les reserves turístiques

L’obertura del confinament comarcal ha retornat l’esperança al sector turístic després d’uns mesos amb un nivell d’activitat pràcticament inexistent. “La situació que tenim no és la que necessitaríem, però és un pas endavant”, afirma el director general de Turisme, Octavi Bono, en declaracions a l’ACN. Les “ganes de viatjar” del mercat català s’han traduït en un augment de les reserves, especialment a cases rurals i allotjaments de zones de l’interior de Catalunya i d'alta muntanya.

Moltes d’aquestes reserves estan previstes per Setmana Santa. Per aquests dies, les places a alguns establiments del Delta i la Terra Alta ja estan gairebé exhaurides i a alguns allotjaments de la Costa Brava centre ja s’ha arribat al 100% d’ocupació.
A la Cerdanya, els hostalers preveuen superar el 50% d'ocupació aquest cap de setmana. Tot i l'augment de les reserves per la fi del confinament comarcal, aquest percentatge és similar a les xifres d'un cap de setmana d'hivern abans de la pandèmia. A més, per ara, només preveuen obrir els establiments més petits i de caràcter familiar.

Al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, els volums d'ocupació i d'obertura d'establiments de cara a aquest cap de setmana podrien ser molt similars. L'anunci de flexibilització de les restriccions de mobilitat va provocar una allau de trucades per fer reserves i moltes consultes sobre les polítiques de cancel·lació. De totes maneres, bona part d'aquestes es concentren en els dies festius de la Setmana Santa, segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau.


El Patronat de Turisme de Lleida destina 230.000 euros als consells per a la promoció turística del 2021

Foto Ara Lleida

Aquest també és el cas de les comarques centrals. Des que el Govern va anunciar el desconfinament comarcal, el sector del turisme rural de la Catalunya Central ha rebut "una allau" de peticions de reserva, sobretot per Setmana Santa. De moment, per aquest cap de setmana, el primer sense confinament comarcal, al Berguedà hi ha 17 cases ocupades de 80, una xifra que representa el 21%.

Al Garraf, entre hotels, càmpings i habitatges d'ús turístic, es preveu arribar al 50% d'ocupació el pròxim dissabte i amb uns preus entre un 30 i un 40% per sota de l’habitual. El Gremi d'Hostaleria apunta que bona part de les reserves seran a última hora. "La gent no ha superat la por a un canvi d'escenari", diu el seu president, Oskar Stöber.

Tot i l'augment de les reserves, el Gremi recorda que qualsevol cap de setmana de primavera sense pandèmia hi hauria més allotjaments oberts i les reserves fregarien el 70%. Amb tot, l'entitat aplaudeix l'aixecament del confinament comarcal, especialment a la restauració, on confien incrementar l'activitat gràcies als visitants de dia.

Creix l’esperança per Setmana Santa

Més enllà de l’impacte de l’obertura del confinament comarcal en aquest cap de setmana, el sector celebra la flexibilització de les restriccions de mobilitat de cara a la Setmana Santa. “El turisme rural o les destinacions que permeten fer activitats a l’aire lliure estan tenint una gran demanda. És lògic”, afirma Muro.

Pel que fa als hotels del Pirineu gironí ja tenen prop d'un 75% de les habitacions reservades per Setmana Santa. El president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès ha destacat que nou de cada deu reserves són de visitants de l'àmbit metropolità. En una situació similar hi ha les cases de turisme rural de la demarcació, que sumen unes ocupacions sobre el 80% en zones de muntanya i interior i del 60% a la costa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta