Les Garrigues posa en marxa la deixalleria mòbil després de restaurar-la

REDACCIÓ
13-05-2021
  • Les Garrigues posa en marxa la deixalleria mòbil després de restaurar-la
  • Les Garrigues posa en marxa la deixalleria mòbil després de restaurar-la
  • Les Garrigues posa en marxa la deixalleria mòbil després de restaurar-la

Les Garrigues tornarà a posar en funcionament la deixalleria mòbil comarcal, un cop restaurada la que estava en desús des de l’any 2014, després que fos incendiada en un acte vandàlic a Arbeca. L’actuació ha estat finançada per l’Agència de Residus de Catalunya per un import de 8.941,90 euros.

Aquesta instal·lació mòbil se sumarà a les dues deixalleries de què disposa la comarca de les Garrigues, situades a les Borges Blanques i Juneda, i permetrà arribar a aquelles poblacions més allunyades. En aquest sentit, l’Agència de Residus de Catalunya considera que les deixalleries tenen un radi d’influència d’uns 10 km, amb la qual cosa els habitants de 18 dels 24 municipis de les Garrigues han d’efectuar importants desplaçaments per a poder reciclar els residus especials que no es poden reciclar en contenidors al carrer.

Un total de vuit municipis garriguencs han manifestat ja el seu interès en el servei, i es preveu que a partir del mes de juny es pugui instal·lar la deixalleria mòbil de forma itinerant durant dos dies als municipis que ho sol·licitin al Consell Comarcal de les Garrigues.

S’estima que entre un 5 i un 10% dels residus municipals poden arribar a ser recollits en instal·lacions de deixalleria, amb la qual cosa la posada en marxa d’aquest servei ajudarà a assolir i consolidar a la comarca de les Garrigues els objectius europeus de reciclatge que actualment estan establerts en un 50% de recollida selectiva.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?