Les infermeres de Catalunya, en "pitjors" condicions laborals que abans de la pandèmia

ACN
15-05-2021
  • Les infermeres de Catalunya, en "pitjors" condicions laborals que abans de la pandèmia
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (ACN)

Nou de cada deu infermeres a Catalunya creuen que les seves condicions de treball són "pitjors" que abans de la pandèmia de la covid-19. El sindicat d'infermeria SATSE ha realitzat una enquesta que també mostra que vuit de cada deu professionals consideren que l'atenció sanitària que es presta a la ciutadania, també s'ha vist afectada. Un fet que, en la majoria de casos, es produeix pel dèficit de plantilles d'aquests professionals en les unitats dels hospitals i centres mèdics. Així, el sindicat exigeix que s'adoptin mesures estructurals de "recursos i mitjans" que permetin millorar la situació actual. "Les greus conseqüències del tsunami provocat pel coronavirus són clares i preocupants", subratlla en un comunicat.

Un altre aspecte consultat a les infermeres i infermers Catalunya es refereix a l'ambient del seu entorn laboral, que també ha patit un empitjorament progressiu. Ho considera un 87% de les persones enquestades, mentre que un 78% ja ho pensaven abans de la pandèmia.

L'enquesta també s'ha interessat pel fet de si aquests professionals han hagut de desplaçar-se a altres unitats o serveis diferents als seus amb motiu de la sobrecàrrega i tensió assistencial. Un 49% expliquen que sí que ho han hagut de fer en els últims mesos.

D'acord amb els resultats de l'estudi, l'organització sindical subratlla que la pandèmia ha deteriorat "encara més" una situació laboral estructural que encara "no s'havia recuperat d'anys de retallades en drets i prestacions" amb motiu de la crisi econòmica.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta