Les inversions aprovades a la demarcació de Lleida amb fons europeus sumen uns 200 MEUR

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
29-03-2023
Actualitzat: 29-03-2023 18:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les inversions aprovades a la demarcació de Lleida amb fons europeus sumen uns 200 MEUR
    Peu de foto: 
    Subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín - FOTO: Subdelegació del Govern a Lleida

Les inversions aprovades fins a principis de març a la demarcació de Lleida per executar projectes amb fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l'Estat, sumen uns 200 MEUR. Ho ha explicat aquest dimecres el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, que ha destacat que "són una extraordinària oportunitat per reactivar l'economia i acompanyar les persones amb dificultats". D'entre els projectes destaquen els 54,3 MEUR per a la modernització de regadius o els 40 MEUR per a la nova Estació d'Autobusos de la ciutat de Lleida. També els 4 milions per a projectes de renaturalització com ara la millora de l'entorn de la Seu Vella o els 6 milions per promoure la mobilitat sostenible.

⏯️ En marxa la nova estació d’autobusos de Lleida
Peu de foto: 
Foto Miquel de Santiago

Lleida ciutat

A Lleida ciutat es s'han aprovat inversions per valor de 70 milions d'euros, entre els que destaquen els 4 milions en projectes de renaturalització com ara la millora de l'entorn de la Seu Vella, la reforma i rehabilitació dels carrers Doctor Fleming i Riu Ebre i la recuperació del Parc de les Basses, entre d'altres.

També s'inclouen en aquest paquet d'inversions ja aprovades els més de 500.000 euros destinats a la digitalització i modernització de l'ajuntament de Lleida per desplegar, per exemple, mesures de ciberseguretat, renovació de serveis d'informació i de tramitació ciutadana i automatització de procediments i els 3 milions aprovats per dur a terme la rehabilitació del Palau de Vidre dins el Programa PIREP Local d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics.

El programa destinat a impulsar mesures per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat a la ciutat de Lleida ja té aprovades inversions a càrrec dels fons europeus per valor de més de 6 milions d'euros per crear nous eixos de vianants i per a bicicletes, adquirir autobusos elèctrics i implantar zones de baixes emissions.

Comparteix

També t'interessarà