Les juntes clíniques de l'Arnau i el Santa Maria avalen el nou ens únic

j. martí
Publicat: 
18-11-2014
Actualitzat: 18-11-2014 12:10
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les juntes clíniques de l'Arnau i el Santa Maria avalen el nou ens únic

El futur consorci sanitari de Lleida (SIS Lleida) ha suscitat en els últims mesos nombrosos actes de protesta liderats per la Marea Blanca, però compta amb l'aval de les juntes clíniques dels dos principals hospitals, l'Arnau de Vilanova i el Santa Maria. Aquestes juntes, que assessoren la direcció sobre assumptes assistencials, compten amb 18 membres i hi estan representats els caps de servei, de secció, personal d'infermeria i els metges residents (aquests últims a l'Arnau) a través de persones elegides per cada col·lectiu, així com directius del centre. En sengles reunions celebrades aquest estiu, van aprovar per unanimitat mostrar la seua "total complicitat" amb l'acord del Govern per "formar part d'un únic ens jurídic i independent, de naturalesa pública, per unificar polítiques estratègiques, organitzatives, culturals i operatives amb l'objectiu d'evitar duplicitats i aconseguir un grau d'eficiència més alt, amb els corresponents beneficis per als ciutadans, pacients i professionals", segons consta a les respectives actes.

La directora mèdica de l'Arnau i del Santa Maria, Anna Aran, va assenyalar que, des del punt de vista assistencial, el consorci -que inclou els hospitals Arnau, Santa Maria i Pallars i tots els CAP tret del de Vielha- potenciarà la unificació de serveis hospitalaris i permetrà aprofitar sinergies i "guanyar massa crítica per augmentar l'especialització, cosa que al seu torn beneficiarà la investigació i la docència i possibilitarà tenir més residents". "La cartera de serveis podrà tenir més especialitats i subespecialitats", va afegir. Aran va recalcar que una altra de les prioritats és potenciar l'Atenció Primària per reforçar-ne la capacitat de resolució. Així mateix, va dir que els professionals clínics disposaran de més capacitat de gestió. "Podran prendre decisions sobre la seua activitat, perquè es passarà d'una estructura piramidal a una de més horitzontal", va indicar, i va sostenir que al tenir més massa crítica "podrem captar talent, atraient professionals que no vindran per dirigir un servei de 4 o 6 persones, però sí que hi estarien disposats a venir si en té 12 o 20".

Així mateix, Aran va opinar que l'aval de les juntes clíniques està en la línia de la majoria dels professionals. "La majoria no està en desacord amb el consorci", va dir, encara que va admetre que hi ha persones que hi són reticents perquè "tot canvi sempre comporta temors" en aspectes com la situació laboral individual. A més, també va emfatitzar que els estatuts del consorci garanteixen que serà 100% públic.

suport al projecte

La directora mèdica dels dos hospitals opina que la majoria del personal no rebutja el consorci

Comparteix

També t'interessarà