Les multes i requeriments a negocis per deficiències higièniques es doblen en un any

SEGREcom
31-08-2014
  • Les multes i requeriments a negocis per deficiències higièniques es doblen en un any

Els requeriments i sancions a negocis relacionats amb l'alimentació per deficiències higièniques i sanitàries s'han disparat l'últim any a Lleida. L'Agència de Salut Pública va emetre 88 requeriments el 2013 a establiments de la província després d'efectuar les pertinents inspeccions, segons consta en la memòria de la regió sanitària de Lleida, que van derivar finalment en 17 multes. L'any anterior, van ser 46 requeriments i 9 sancions, segons va indicar la directora territorial de l'agència, Mercè Bieto, de forma que les xifres pràcticament s'han doblat. Va subratllar que es tracta de deficiències lleus "que no posen en risc la població", centrades bàsicament en la falta de neteja dels locals en qüestió o la incorrecta manipulació dels aliments, no per qüestions tècniques.

La majoria de deficiències detectades l'any passat corresponen a bars-restaurants (dinou), botigues d'elaboració de plats preparats (catorze ) i escorxadors o indústries càrnies (tretze), encara que també es van emetre requeriments a hotels, botigues de venda d'alimentació, negocis de venda de pa i pastissos o carnisseries (vegeu la informació central).

Del total, 17 no van esmenar els errors higiènics i sanitaris detectats, de manera que van ser multats. L'import conjunt d'aquestes sancions ascendeix a 13.560 euros, dels quals 6.360 van ser recaptats en període voluntari i la resta, 7.200, per via executiva. Jutjant per aquestes xifres, cada sanció seria d'una mitjana de gairebé vuit-cents euros. No obstan, la directora de l'Agència de la Salut a Lleida va precisar que en cada cas l'import és diferent, en funció del tipus de deficiència trobada i altres factors, de manera que poden oscil·lar entre els cent i els sis mil euros.

Va assenyalar, a més, que els requeriments no es concentren a la capital, sinó que corresponen a negocis ubicats en diferents comarques. Així mateix, va apuntar que també van incoar 36 expedients sancionadors per altres incompliments més greus de la normativa, la majoria de la llei antitabac, que van acabar amb 34.927 euros recaptats en multes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?