Les novetats de la campanya de la Renda 2021

REDACCIÓ
08-04-2022
  • Les novetats de la campanya de la Renda 2021

Aquest 6 d'abril ha començat la Campanya de la Renda 2021 i enguany hi ha novetats sobre les diferents declaracions que s'han de fer, a més de tenir present les dates oficials de presentació i altres processos que s'han de fer fins al juny. 

Algunes novetats són la inclusió de la declaració de criptomonedes, així com els diferents canals i plataformes on es pot presentar aquesta declaració. L'empresa Esofitec respon els principals dubtes.

Quan comença la campanya de la Renda 2021?

El calendari arrenca el 6 d'abril de 2022 amb la presentació per Internet de les declaracions i s'estendrà fins al pròxim 30 de juny. Pots consultar el calendari en aquest enllaç.

Canvis d'aquesta campanya que et servirà de guia per a facilitar la gestió.

Els canvis tècnics introduïts en la campanya anterior es mantenen, encara que les Novetats Legals no cessen. Enguany hi ha més validacions i menys requeriments. La Campanya de la Renda 2021 es presenta sense molts canvis a escala tècnica encara que sí que manté els canvis introduïts en la Campanya Renda 2020.

Reducció dels imports màxims en les aportacions a plans de pensions. Límit de 2.000 € en aportacions individuals fins a un màxim del 30% de la suma de rendiments del treball. Increment de fins a 8.000 € addicionals per les contribucions empresarials. Límit de 1.000 € en les aportacions del cònjuge.
Deduccions per lloguer de locals a empresaris. Deducció per immobles llogats durant gener, febrer i març de 2021.

Deduccions per obres de millora de l'eficiència energètica en habitatges. Deducció per despeses d'obres realitzades en l'habitatge entre el 6/10/21 i 31/12/2021.

El fitxer d'informació haurà d'incloure també les dades utilitzades per al càlcul de la informació que es facilita: variacions de patrimoni per criptomonedes, immobilitzat i identificació d'immobles arrendats, deducció per lloguer de locals a empresaris i deducció per obres de millora de l'eficiència energètica en habitatges.
Sobre les criptomonedes, arran de la seva popularitat, l'Agència Tributària ha establert l'obligació de declarar les criptomonedes en la Campanya de la Renda i Patrimoni 2021. Luis Jos, Inspector Cap de l'AEAT, explica en aquest vídeo totes les novetats introduïdes en relació amb la tributació de les criptodivises, tant la seva compravenda com les operacions fetes amb elles.

Les dades sol·licitades procedents del Model 100 hauran d'incloure les dades emprades per al càlcul de la informació que es facilita. Aquestes dades s'incorporen de manera automàtica en a3ASESOR | ren i es mantindran segons les directrius de la campanya anterior.

Això suposarà un major nombre de validacions en la presentació a canvi d'un menor nombre de requeriments postcampanya.

La presentació telemàtica es podrà fer per presentació directa. Per a això hi ha solucions com a3doc cloud o, alternativament, important des de Rentaweb un fitxer generat en format XML.

El programari de renda més complet

L'oportunitat continua centrada en el poc temps per a la presentació presencial en l'AEAT i la possibilitat dels professionals d'oferir un servei personalitzat i de valor afegit.

És el moment de convertir aquestes novetats en oportunitat de negoci per al teu Despatx Professional. Per a això, comptar amb solucions com a3ASESOR | ren, el programari per a la gestió global de l'impost de la renda i el patrimoni, amb automatitzacions que t'estalviaran temps i cost i evitaran errors en la declaració.

Podràs importar les dades fiscals de l'AEAT dels declarants que gestions i assessorar-los anticipadament de l'opció fiscal més convenient; amb la tranquil·litat de saber que el programari t'avisa de les possibles incoherències en la declaració i et mostra el detall de com ha realitzat el seu càlcul.

Inscriu-te a la sessió pràctica:

Programari Renda i Patrimoni. Curs a3ASESOR | ren · Exercici 2021

Descobreix amb aquest curs els funcionaments bàsics que et serviran per a utilitzar a3ASESOR | ren en la teva campanya de renda. Aquest curs et proporcionarà el coneixement pràctic necessari per a moure't amb agilitat en l'aplicació.

Com sabeu, enguany la campanya de la renda ve amb tres canvis substancials quant a canvis legals que coneixeràs amb el curs que ofereix Esofitec.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta