Les oposicions a docents prioritzaran encara més la pràctica i expressió oral

AGENCIAS / M. MARQUÈS
15-01-2020
  • Les oposicions a docents prioritzaran encara més la pràctica i expressió oral

Va assegurar que no té constància de cap denúncia a Inspecció per aquest cas i, quant a l’enquesta, va defensar que no es pot entrar a valorar el contingut d’un qüestionari avalat pel ministeri d’Economia. A més del del Morell, instituts de l’Hospitalet, de Santa Coloma de Gramenet, de Sant Sadurní d’Anoia, de Barcelona, d’Esparreguera, de Girona, de Vilanova i la Geltrú i el Ciutat de Balaguer són els que entre el 5 d’abril i el 15 de novembre del 2019 van fer aquest qüestionari.

?


Ustec i CCOO valoren les condicions d’“igualtat” per a les embarassades i les dones lactants

lleida

El departament d’Educació publicarà avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria d’oposicions per a 5.000 places de docents aquest any a Catalunya, la majoria d’educació Secundària, amb l’objectiu d’estabilitzar les plantilles de professorat. Els aspirants poden presentar-hi la sol·licitud fins al 4 de febrer, la proves començaran previsiblement el 13 de juny i es preveu que acabin abans del 30 de novembre. Els que les superin començaran a treballar com a funcionaris en pràctiques el setembre del 2021. El conseller, Josep Bargalló, va destacar que la convocatòria suposa “una política clara per a l’estabilització del professorat i una millora de la qualitat del sistema”.

L’examen manté l’estructura modificada de l’any passat, amb la presentació de la programació i la unitat didàctica com a primera prova i com a segona, la prova pràctica i el desenvolupament d’un tema. Tot i així hi ha alguns canvis i com a novetat l’aspirant presentarà de forma oral el supòsit pràctic –fins ara era per escrit– i el tribunal li podrà fer preguntes.

D’aquesta manera, Educació aposta per donar més pes a la capacitat comunicadora. Aquest canvi ha estat ben rebut pels sindicats. Des d’Ustec, van assenyalar que “un professor ha de saber transmetre el missatge a l’alumnat, per la qual cosa és positiu avaluar aquesta competència, encara que provocarà que suspengui més gent”.

Des de Comissions Obreres, van remarcar que “l’oralitat és important”, però van apuntar que no es tracta d’un canvi significatiu. També van explicar que “es redueix a 35 minuts la defensa oral de la programació”, que ara era de 45 minuts, “encara que hauríem preferit mitja hora”. A més, el supòsit pràctic comptarà amb un 70 per cent de la puntuació i el desenvolupament d’un tema, un 30%, de manera que la part memorística queda molt reduïda.

D’altra banda i per primera vegada, les mares lactants podran interrompre la prova i les dones embarassades podran ajornar-la. Tant Ustec com CCOO ho van celebrar, “ja que es garanteix la igualtat”.

Denuncien que 10 instituts passen l’enquesta de la UdL sobre política

L’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) ha denunciat que fins a deu instituts catalans han passat l’enquesta d’un projecte d’investigació sociolingüística de la Universitat de Lleida (UdL) on es feien preguntes com per exemple si eren o no independentistes. L’AEB ja havia donat suport per aquest tema a un grup de pares de l’Institut El Morell que ara han traslladat la denúncia al Defensor del Poble per “reiterades mostres de falta de neutralitat i adoctrinament”. En aquest sentit, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va expressar ahir “la seua total confiança amb les direccions dels centres educatius i la inspecció”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?