Les píndoles anticonceptives milloren l'acne?

24-09-2018
  • Les píndoles anticonceptives milloren l'acne?

L’acne és un trastorn de la pell molt freqüent que comporta l’aparició de grans i punts negres a la cara, però també a l’esquena, al coll i al tòrax. Principalment, afecta adolescents i adults joves i té tendència a millorar després dels 30 anys d’edat. Tot i que no es tracta d’un trastorn greu, la seva aparició pot comportar un impacte a les persones afectades.

Hi ha diferents tractaments disponibles que es recomanen en funció de la gravetat de l’acne i de si s’acompanya d’inflamació. En qualsevol cas, s’ha de tenir en compte que la cura i higiene de la pell és fonamental.

En el cas de les píndoles anticonceptives, sí que milloren l'acne. Els estrògens (hormones sexuals femenines) que contenen poden compensar els efectes dels andrògens (hormones sexuals masculines), responsables en part del desenvolupament de l’acne. En algunes formes d’acne moderat-greu el metge pot prescriure anticonceptius a les dones. Malgrat això, no tots els anticonceptius funcionen i n’hi ha que poden empitjorar les lesions, com ara alguns dispositius intrauterins i els injectables.

Si esteu prenent anticonceptius i teniu acne podeu consultar al vostre metge sobre quina és l’opció més apropiada en el vostre cas.

 

DEPARTAMENT DE SALUT DE LA GENERALITAT
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?