Les pistes esperen més neu per arribar a l’abril sense problemes

MARÍA MOLINA
10-01-2020
  • Les pistes esperen més neu per arribar a l’abril sense problemes

Les pistes d’esquí de Lleida esperen noves precipitacions que consolidin gruixos i garantir una temporada llarga, d’acord amb previsió de tancar la campanya el 13 d’abril, dilluns de Pasqua.

Després de més de dos setmanes d’anticicló amb cel assolellat i temperatures positives als cims, les estacions pirinenques preveuen un canvi en la situació meteorològica a partir de demà dissabte.

Una baixada de les temperatures permetrà engegar els canons de neu. Això beneficiarà complexos com Port del Comte, al Solsonès, que només acumula entre 10 i 30 centímetres de neu, la qual cosa possibilita obrir sols la zona de debutants, de trineus i tubbies i la zona d’Estadella el cap de setmana.

Els gruixos de neu continuen oscil·lant entre un metre i un metre i mig a Baqueira, Boí Taüll i les estacions del Pallars Sobirà, encara que responsables de les pistes van destacar la necessitat de noves nevades. La neu es conserva gràcies a l’escassa humitat i les poques hores de sol, una situació que canviarà a mesura que s’atansi la primavera. En aquests moments, els complexos tenen gairebé la totalitat del domini esquiable obert als aficionats a l’esport blanc

D’altra banda, més precipitacions activaran l’afluència de visitants després de les festes nadalenques que han conclòs amb un bon balanç de turistes gràcies, en gran part, al bon temps que s’ha registrat.

Pel que fa a les pistes de fons, tenen circuits marcats Lles, Tuixent-la Vansa i Tavascan (vegeu el mapa). La resta (Aransa, Guils de Fontanera, Sant Joan de l’Erm i Virós-Vallferrera) tenen rutes de raquetes i els és vital que hi hagi més nevades.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta