Les pistes reben més de 13.000 esquiadors en l’inici del pont, que genera retencions a l'accés a Andorra

X. RODRÍGUEZ / C. SANS
07-12-2017
  • Les pistes reben més de 13.000 esquiadors en l’inici del pont, que genera retencions a l'accés a Andorra
  • Les pistes reben més de 13.000 esquiadors en l’inici del pont, que genera retencions a l'accés a Andorra

Les estacions d’esquí de Lleida van rebre per l’arrancada del pont de la Puríssima més de 13.000 esquiadors (la major part, a Baqueira), que van poder disfrutar d’aproximadament dos-cents quilòmetres de superfície esquiable en una jornada assolellada i amb bones temperatures.

Tavascan va rebre, en el primer dia d’obertura, mig miler de visitants, mentre que sis-centes persones van esquiar a Port del Comte (que va reobrir després d’estar tancada dilluns i dimarts per millorar les instal·lacions) i avui esperen arribar a les vuit-centes. Fonts d’aquesta última van explicar que “hi ha molta gent amb ganes de fer la primera baixada de la temporada”.

La previsió de tots els dominis lleidatans d’alpí és que el nombre d’esquiadors augmenti avui i demà. De fet, els hotels de Boí Taüll es troben al cent per cent d’ocupació de cara a aquest cap de setmana i hi ha molts clients que arribaran en els pròxims dies. Les nevades tornaran demà a les cotes altes, encara que es mantindran les baixes temperatures a la demarcació.

A més, veïns de Lleida també es van desplaçar fins a Andorra i van col·lapsar els accessos per carretera al Principat. L’Alt Urgell va viure una jornada complicada pel que fa al trànsit de vehicles i s’hi van registrar cues de fins a quinze quilòmetres. L’increment de turistes que es desplacen aquests dies fins al Principat amb motiu del pont va provocar retencions des de primera hora del matí a tota la carretera N-145 i en trams de l’N-260 i, fins i tot, de la C-14 a Organyà. En aquest sentit, el Servei de Mobilitat i Transport Públic andorrà va informar que la circulació dins d’Andorra també va ser complicada durant la jornada d’ahir.

Val a recordar que l’ocupació mitjana a les comarques del Pirineu supera el 95 per cent, segons indiquen dades del Patronat de Turisme de la Diputació i la Federació d’Hostaleria, i els establiments pròxims a les estacions d’esquí penjaran el cartell de complet, el cap de setmana, quan s’espera una afluència més gran de clients.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta