Les plaques de carrers ‘franquistes’ apareixen amb els noms ratllats

S.E.
08-11-2018
  • Les plaques de carrers ‘franquistes’ apareixen amb els noms ratllats

La Federació Intercomarcal CGT Lleida va fer públic ahir que plaques de carrers dedicats a persones vinculades al règim franquista i a l’aixecament militar que va provocar la Guerra Civil van “aparèixer” amb els noms ratllats amb pintura. Es tracta dels carrers Alcalde Areny, Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Sangenís Bertran, Lluís Besa, Alcalde Recasens, Germans Recasens, Carmelo Fenech i Juan Manuel Nadal i Gaya. “Noms que continuen al nomenclàtor de la nostra ciutat per a vergonya de tothom, tret del govern municipal del PSC i dels seus socis de Ciutadans i PP”, afirma la CGT, i afegeix que “l’acció s’emmarca en els actes al voltant als premis #2N a la lluita antifranquista i per les llibertats, impulsats pel Ateneu Cooperatiu La Baula i en la línia de les iniciatives de la plataforma Lleida Lliure de Franquisme”.

La Paeria va anunciar que obrirà un expedient informatiu per aclarir els fets i ahir mateix va començar a netejar les plaques. Va indicar que el departament de Disciplina Urbanística intentarà identificar “qui ha efectuat i s’ha atribuït les pintades perquè assumeixi les responsabilitats que se’n derivin”. Arran d’aquesta resposta, usuaris de Twitter van penjar missatges assumint l’autoria de les pintades. El 2015, l’organització Arran va retirar com a protesta diverses plaques d’aquests mateixos carrers, que després va tornar. Lleida Lliure del Franquisme va interposar un recurs al jutjat contenciós administratiu reclamant la retirada ja d’aquests noms, però es va desestimar.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, es reunirà avui amb el Memorial Democràtic per obtenir la seua opinió sobre aquesta qüestió, i la setmana vinent comunicarà la decisió que adopta sobre els noms d’aquests carrers.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta