Les vendes de cotxes a empreses s’enfonsen un 31% a Lleida al maig

REDACCIÓ
04-06-2019
  • Les vendes de cotxes a empreses s’enfonsen un 31% a Lleida al maig

Les matriculacions de turismes i totterrenys a la província de Lleida es van situar en 716 unitats durant el mes de maig passat, la qual cosa implica un retrocés del 3,5 per cent en comparació amb el mateix mes de l’exercici anterior, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

Aquest descens de les vendes, per segon mes consecutiu, s’ha vist agreujat per la disminució de les contractacions d’adquisició d’aquest tipus de vehicles per part de les empreses, de fins un 30,98 per cent, fins a les 176 unitats, mentre que les vendes a particulars (532) van créixer un 9,24 per cent.

En el conjunt dels cinc primers mesos de l’any, les matriculacions de turismes a la província mostren un saldo positiu de l’1,54 per cent, fins a les 3.372 unitats.

Quant a les motoritzacions, el 57,82 per cent dels turismes i totterrenys comercialitzats a Lleida el mes passat comptava amb un propulsor de gasolina, un 12,2 per cent superior al mes d’abril, i els dièsel van representar el 31,15 per cent de les entregues, un 30,09 per cent menys que en comparació al mes d’abril.

Al maig, l’11,03 per cent de les matriculacions de vehicles a la província de Lleida (79) va ser elèctric, híbrid endollable, híbrid, d’hidrogen o de gas.

Al conjunt de l’Estat, les matriculacions de turismes i totterrenys al maig van descendir un 7,3 per cent en comparació amb el mateix mes del 2018, fins a 125.625 unitats venudes.

El canal de particulars va perdre l’11 per cent de les vendes; el canal de companyies de lloguer va disminuir també un 11 per cent i únicament les empreses van ajudar a frenar la caiguda, amb un repunt del 3,6 per cent.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next