Les vendes de cotxes a l'abril creixen un 10,2% a Lleida

SEGREcom
05-05-2015

Les vendes de turismes i tot terrenys a la província de Lleida s'han situat en 504 unitats el mes d'abril, la qual cosa suposa un augment del 10,28 per cent respecte al mateix període de l'any passat, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam) publicades ahir. L'esmentat creixement és el pitjor percentatge de les províncies catalanes, ja que a Barcelona va ser del 23%, amb 11.317 vehicles matriculats; a Tarragona, el 23,88% (1.079) i a Girona del 31,91% amb 1.178.

En l'acumulat dels quatre primers mesos de l'any (gener-abril), les matriculacions a la província de Lleida van augmentar un 35,98%, fins a comptabilitzar-se 2.124 vehicles.

En el conjunt de Catalunya les matriculacions es van situar en 51.806 unitats entre el gener i l'abril, la qual cosa suposa un augment del 27,7% respecte al mateix període de l'any passat, mentre que el mes d'abril el creixement va ser del 23,25% (14.078 vehicles).

Per la seua part, les vendes de turismes i tot terrenys al mercat espanyol es van situar en 349.857 unitats en els quatre primers mesos de l'any, la qual cosa suposa una pujada del 23,9% en comparació amb les xifres del mateix període del 2014.

Durant el quart mes d'aquest exercici, les entregues d'automòbils a Espanya van ser de 82.715 unitats, la qual cosa es tradueix en un creixement del 3,2 per cent respecte a les dades del mateix mes de l'exercici precedent.

Anfac, Faconauto i Ganvam van explicar que el creixement comptabilitzat fins al mes passat va ser motivat per l'impuls generat pel Pla PIVE, que ja ha esgotat els seus fons, i van ressaltar que l'alentiment de les entregues a l'abril va ser conseqüència de les menors compres realitzades per les empreses llogateres. "Esperem que el Govern reaccioni amb la màxima urgència i que oficialitzi la nova edició del PIVE per poder continuar recuperant les matriculacions i portar-les al nivell que Espanya necessita", afirma el president de Faconauto, Jaume Roura.

un altre pla pive

Les associacions del sector de l'automòbil demanen al Govern que agilitzi un nou Pla PIVE

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta