Les xarxes socials, eines bàsiques per atreure més públic als museus

SEGREcom
Publicat: 
23-01-2015
Actualitzat: 23-01-2015 9:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les xarxes socials, eines bàsiques per atreure més públic als museus

El Museu de Lleida, amb 35.000 persones, es va convertir en un dels vint més visitats de Catalunya, en l'últim lloc. És l'únic equipament lleidatà d'aquesta llista i se situa darrere de la Fundació Tàpies, per la qual van passar 66.000 persones l'últim any, segons dades facilitades pel departament de Cultura a Lleida TV.

De fet, un dels principals reptes que es marca la Xarxa de Museu de les Terres de Lleida i Aran, integrada per onze equipaments, és incrementar el nombre de visitants atraient nous públics, de forma que estudien incorporar programes per a persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social, una pràctica que porta a terme des de fa anys la Panera, amb una gran acceptació.

La clau també descansa en les noves tecnologies i en la difusió a través de les xarxes socials. Són alguns dels plantejaments que van sorgir ahir el primer dia de les Jornades de Museologia, que s'acaben avui. Un dels ponents, el periodista Francesc Escribano, va apostar per aquestes com a aliades per millorar les comunicacions dels museus.

Comparteix

També t'interessarà