L'escola d'Art de Tàrrega treballa per omplir d'art els aparadors dels locals buits per Nadal

REDACCIÓ
Publicat: 
08-11-2021
Actualitzat: 08-11-2021 12:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'escola d'Art de Tàrrega treballa per omplir d'art els aparadors dels locals buits per Nadal
  • L'escola d'Art de Tàrrega treballa per omplir d'art els aparadors dels locals buits per Nadal

Els alumnes de 4t dels Estudis Superiors de Disseny de l’Escola Ondara de Tàrrega desenvolupen durant aquest semestre treballs artístics per exhibir als locals comercials buits de la ciutat en el marc de l’assignatura de Disseny de Muntatges Efímers. L’objectiu és que el projecte que actualment elaboren un grup d’onze estudiants en el marc de la iniciativa ‘Omplim d’art els aparadors’, que impulsa la Regidoria de Promoció Econòmica, es pugui contemplar en locals tancats aquestes festes de Nadal i serveixi per “promoure i atreure visitants a la zona comercial durant aquestes dates”, segons afirma Mireia Vilalta directora del centre i una de les professores impulsores del projecte junt amb Isaac Calero, Alba Cuñé i Geroni Martínez. Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, també destaca que “aquesta iniciativa, que comença a caminar amb la complicitat de l’Escola Ondara, ajudarà a activar els establiments desocupats incentivant l’obertura de nous negocis i revitalitzant així la trama urbana”.

Els joves creadors, que treballen en equips pluridisciplinaris de disseny gràfic i d’interiors, han presentat ja quatre propostes, una de les quals serà la que finalment es materialitzarà. “La idea guanyadora, que inclourà els punts forts de la resta, serà la que exposarem als espais que l’Ajuntament posi a la nostra disposició”, explica Mireia Vilalta, afegint que aquesta iniciativa vol tenir continuïtat en el temps. “La proposta insereix l’alumnat en un treball immersiu en l’entorn professional més proper i les rutines pròpies del disseny d’interiors i del disseny gràfic de forma interdisciplinària tot permetent-los desenvolupar una proposta real”, segons la directora de l’EASD.

Espais a disposició d’escoles i entitats

Per tal que els estudiants puguin mostrar els seus muntatges, el consistori fa una crida als propietaris de locals en desús perquè els cedeixin en el marc d’aquest pla “que busca dinamitzar l’entorn i oferir un marc representatiu de la sensibilitat i creativitat del jovent al nostre municipi”, tal i com apunta Núria Robert. L’Ajuntament de Tàrrega exercirà d’intermediari entre els propietaris dels locals i l’EASD Ondara (així com altres centres educatius i/o entitats sense ànim de lucre que necessitessin un espai on exhibir els seus treballs i accions) per donar una nova vida als aparadors buits. El consistori, al seu torn, assumirà la despesa del consum de llum dels locals mentre en facin ús les escoles i entitats.

De la mateixa manera, aquesta iniciativa vol contribuir a donar a conèixer a possibles persones emprenedores o empreses a la recerca d’un local quins i com són els establiments buits disponibles a Tàrrega. Per fer-ho possible s’elaborarà un dossier/guia amb una relació dels locals comercials participants a la campanya ‘Omplim d’art els aparadors’ amb les potencialitats del municipi per atreure nous negocis susceptibles de crear ocupació. Alhora, l’Ajuntament també preveu emprar aquests espais com a punts d’informació d’activitats municipals i vincular el contingut exposat als aparadors vers un determinat discurs turístic i cultural organitzant rutes que facin de reclam per visitar Tàrrega.

Iniciativa per fomentar l’obertura de nous negocis

Robert també assenyala que “teixim nous vincles amb les escoles i entitats de la ciutat alhora que donem suport al comerç local en uns moments tan durs com els actuals”. “El fet que un local estigui tancat perjudica els del seu voltant. D’aquí que, mitjançant la col·laboració dels propietaris d’establiments buits, pretenem ajudar a obrir nous canals per donar-los sortida, millorar l’entorn dels comerços ja existents i establir noves vies de relació amb les associacions i els centres educatius del municipi”

Comparteix

També t'interessarà