L’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol inicia el curs amb més d’un centenar d’alumnes

REDACCIÓ
Publicat: 
14-09-2023
Actualitzat: 14-09-2023 19:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol inicia el curs amb més d’un centenar d’alumnes
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, visita el centre que forma part de la xarxa de l’Ajuntament de Lleida

Dedicat a l’ensenyament de les arts, també acull els tallers de la Universitat Popular per a adults on es formen més de 300 persones cada any


L’EAM Leandre Cristòfol, que comença el curs amb més d’un centenar d’alumnes, imparteix cicles formatius de grau superior d’arts plàstiques i disseny. Aquest és el segon any que es fa un 3x2 entre Gràfica publicitària i Fotografia. Els altres cicles també s’imparteixen en modalitat 3x2. D’altra banda, cal destacar que continua el creixent interès de l’alumnat pels estudis d’il·lustració i d’animació.

L’escola compta en l’actualitat amb un cos docent de 20 professors i professores, la direcció de Carles Bordons i amb 110 alumnes que arriben a l’escola, majoritàriament, des del batxillerat artístic o des de cicles formatius de grau mitjà artístics.

L’oferta formativa de l’escola es concreta en els Cicles Formatius de Grau Superior en les especialitats de Gràfica Publicitària, Fotografia, Animació, Il·lustració, Projectes i direcció d’obres de decoració i Arquitectura efímera. A més, també es poden cursar diversos cursos monogràfics i tallers dirigits a la formació especialitzada en àmbits específics. L’escola treballa amb metodologia Aprenentatge Basat en Projectes, (ABP), simulant les condicions reals d’un ambient de treball professional pel que fa a temporitzacions, metodologia i resultats del treball.

El centre també acull els tallers de la Universitat Popular per a adults per al curs 2023-24. En aquest cas, l’oferta per al curs que ve inclou activitats com aquarel·la, ceràmica, dibuix artístic, escultura, escultura digital i impressió 3D, fotografia o joieria, entre altres. Dins el programa també s’ofereix tallers de plàstica per a infants.

Els tallers per a adults, als quals assisteixen al voltant de 300 persones, tenen com a objectiu el coneixement i els materials de les diferents tècniques que s’apliquen en cada disciplina artística o millorar aquest coneixement, obrint portes a diferents maneres d’expressió. Segons les matèries, els grups es distribueixen en diferents nivells (inicial o avançat) i majoritàriament els tallers s’imparteixen a la tarda. Durant aquesta primera quinzena de setembre està obert el termini de matriculacions i es preveu que s’iniciï el curs a inici d’octubre

L’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, antiga Escola Municipal de Belles Arts (EMBA) neix l’any 1980 com a entitat municipal. L’any 2009 l’escola es trasllada a la seva actual seu, a l’edifici emblemàtic del carrer La Palma. Forma part de la xarxa de l’Ajuntament de Lleida dedicada a l’ensenyament de les arts i du a terme una tasca dinamitzadora pel que fa a activitats creatives i culturals per mitjà de conferències, seminaris, exposicions o publicacions.

Comparteix

També t'interessarà