L'espectacle familiar "A tentipotenti" obre la programació del 13è Festival de Pasqua de Cervera

REDACCIÓ
Publicat: 
29-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'espectacle familiar "A tentipotenti" obre la programació del 13è Festival de Pasqua de Cervera
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Cervera

El Festival de Pasqua donarà el tret de sortida aquest dijous, 30 de març, amb un espectacle destinat al públic familiar per tal d’apropar la música als més joves.

Tot a punt per a la 13a edició del Festival de Pasqua de Cervera
Peu de foto: 
Orquestra Julià Carbonell (Foto: Igor Studio)

L’espectacle encarregat de fer-ho serà “A tentipotenti” de la nova companyia, Eix Creatiu, sorgida de la unió de Fadunito i OA2 Produccions. 

La primera funció -destinada als escolars- tindrà lloc a les 11 del matí al Gran Teatre de La Passió i ja hi ha confirmada l’assistència de centenars de joves procedents del diversos centres educatius de la Segarra i de comarques properes. 

Eix Creatiu també farà una nova funció el mateix dia a les 20 hores, però en aquest cas, estarà oberta a la població en general.  

Aquest espectacle gira al voltant de la sostenibilitat i té un marcat missatge ecologista, en el qual, la companyia amb seu a Cervera, vol alertar sobre l’excés de plàstics que acaben fent del mar un contenidor. Una problemàtica greu que malmet els oceans i la fauna que hi habita. Segons explica la companyia, “A tentipotenti” sorgeix a partir de una xerrada i de la reflexió sobre l’ús abusiu de les coses materials que tenen els nostres fills. I sobretot, de la poca durabilitat que tenen i amb la pregunta, on van a parar? “A tentipotenti” significa: “fins a no poder més”, “en excés”. 

Per explicar i reflexionar al voltant d’aquesta situació, Eix Creatiu compta amb un equip de 17 artistes, entre actors i músics. Un espectacle de grans dimensions, plenament visual i amb música en directe. Tal i com comenta Ferran Orobitg, un dels responsables de l’espectacle, “A tenitipotenti” és una producció “de gran format, on es treballaran les escenes híbrides i noves dramatúrgies, ja que hi entra teatre visual i d’objectes, màscara, arts plàstiques i música en directe feta per una orquestra de música clàssica”. 

Amb aquesta primera representació, s’obrirà un Festival que tindrà lloc del 30 de març al 8 d’abril. Una 13ª edició del certamen referent de la música clàssica catalana on s’hi podran veure 10 produccions musicals diferents que es concretaran en un total de 15 concerts, distribuïts en 6 dies i en 5 espais d’actuació

La programació seguirà dissabte, 1 d’abril, amb el concert inaugural a càrrec de l’Orquestra Julià Carbonell i el programa “Música i exili”. 

Aquest mateix dia, també s’inaugurarà al Museu de Cervera l’exposició “Cent anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya”. En el marc d’aquesta mostra, el seu comissari; Jaume Ayats, oferirà una conferència a les 17’30 hores al mateix espai. 

Totes les persones que vulguin gaudir dels 15 concerts programats en el certamen d’enguany, ja poden adquirir les seves localitats a través del seu web.

El Festival està organitzat per la Paeria de Cervera i és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. Compta amb el suport de departament de Cultura de la Generalitat a través de l’ICEC i de la Diputació de Lleida a través de l’IEI. 

Comparteix

També t'interessarà