L’esquí tanca la campanya i ven 65.000 forfets per Setmana Santa

X.R.
23-04-2019
  • L’esquí tanca la campanya i ven 65.000 forfets per Setmana Santa

Les estacions d’esquí van tancar ahir la temporada d’hivern després de vendre 65.000 forfets des de dissabte 13 fins ahir, Dilluns de Pasqua. Aquesta xifra queda lluny dels 150.000 de la Setmana Santa del 2018, quan estaven obertes totes les estacions, ja que va ser a començaments d’abril. En aquest sentit, Baqueira, Boí Taüll i Port Ainé van rebre ahir més de 1.200 esquiadors. Fonts de l’estació de l’Alta Ribagorça van assenyalar que, a l’espera dels números finals, s’estima que aquesta campanya ha augmentat un 15% el nombre d’esquiadors. Mentrestant, 6.671 esquiadors van passar per Port Ainé des del 13 d’abril fins ahir, la meitat que l’any passat per les mateixes dates (11.900).

Des del Patronat de Turisme van assegurar que la campanya d’esquí podria tancar amb 1.340.000 forfets, una xifra similar a la de la temporada anterior. Les empreses d’esports d’aventura van comptar amb un volum de reserves d’entre el 65% i el 70%. Aquesta Setmana Santa ha acabat amb una ocupació mitjana d’entre el 85% i el 90% a les zones turístiques de Lleida. Són dades similars a les que es van registrar en el mateix període del 2015, però 5 punts per sota dels dels últims tres anys. Les segones residències, principalment les del Pirineu, també han comptat amb un nivell alt d’ocupació. El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, va explicar que “les previsions de mal temps van alentir les reserves en l’hostaleria”, que va registrar unes ocupacions del 85% del Divendres Sant a diumenge, mentre que el turisme rural i els bungalous van penjar el cartell de complet.

D’altra banda, l’oficina de Turisme de Lleida ciutat va atendre 1.729 persones aquesta Setmana Santa, un 7% més que l’any passat. Els visitants van arribar majoritàriament des de Barcelona, València, Castelló, Sant Sebastià i Bilbao, encara que també es van atendre persones de França i Alemanya.

El sector confia a atansar-se als 36 milions de negoci del 2018

El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que la campanya de Setmana Santa d’aquest any generarà un volum de negoci “inferior a la de l’any passat” (36 milions), “encara que no s’allunyarà gaire d’aquesta xifra”. Va assenyalar que l’any passat la Setmana Santa va caure “tres setmanes abans” i “totes les estacions d’esquí estaven obertes”. Alegre va apuntar que “el sector està satisfet”, si bé va reconèixer que la campanya “hauria pogut anar millor si les previsions meteorològiques no ens haguessin fet la punyeta”. En la mateixa línia es va expressar el responsable de les empreses d’esports d’aventura del Sobirà, Flòrido Dolcet, que va dir que “hauríem pogut treballar més si les previsions, que no s’han complert, haguessin sigut millors”.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus en l'amor a primera vista?

Carregant...
Load next