L'estany celebra el cinquè aniversari

Publicat: 
31-03-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'estany celebra el cinquè aniversari

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha organitzat diverses activitats amb motiu del Dia de l’Estany. El mal temps i el plugim han obligat a cancel·lar els passejos en barca, la plantada de plantes i arbres i l’anellament d’ocells. Amb tot, la III Mostra gastronòmica de la Cuina d’Estany, dedicada a la nou del Pla d’Urgell, s’ha celebrat. S’han comptabilitzat 320 tastos dels plats que han elaborat especialment per a la Mostra els restaurants de Cal Xelín, Cal Modest, Petit Xiroi, l’Amoca, el 2007 i el restaurant del Castell del Remei. Tampoc no hi han faltat els vins de les bodegues del Castell del Remei ni els estanyets, unes galetes amb forma d’estany que ha preparat el Forn Can Gil d’Ivars d’Urgell.

Dins de la Fira de l’Estany, organitzada per l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell per als propers dissabte i diumenge (5 i 6 d’abril), restaurants participants a la Mostra gastronòmica continuaran oferint tastos dels plats que han elaborat especialment per a aquesta ocasió. Igualment, durant tot el mes d’abril, com era previst, els restaurants participants a la iniciativa tindran les receptes creades amb nous del Pla d’Urgell dins de les seves cartes i menús i obsequiaran els seus clients amb tastos gratuïts d’aquests plats els caps de setmana.

El president del Consorci de l’Estany, Francesc Fabregat, ha anunciat que, com que “la festa del Dia de l’Estany s’ha vist deslluïda per la climatologia, el Consorci emplaça les persones que vulguin celebrar la diada a la Fira de l’Estany d’Ivars d’Urgell. I les que vulguin participar a la plantada d’arbres o bé fer passejos en barca poden fer-ho el cap de setmana que ve.” De fet, la temporada de barques no s’inaugurarà, per tant, fins el proper dissabte i durarà fins a l’octubre.

El Dia de l’Estany és una celebració que es ve fent des de l’any 2009, per a commemorar l’ompliment definitiu de l’estany, després de la seva recuperació. Amb motiu de l’aniversari, el Consorci de l’Estany organitza activitats per a tota la família per a promoure l’oci dins de l’estany, les activitats relacionades amb el medi natural i la difusió del patromini de l’estany. Cinc anys després de l’ompliment, l’espai natural s’ha consolidat plenament, és un punt important d’acollida i habitacle d’aus, de petits mamífers, alhora que hi ha retornat la llúdriga i hi ha un programa d’introducció de la tortuga d’estany.

Comparteix

També t'interessarà