L'Estany d'Ivars i Vila-sana comença a buidar-se

J.G.M.
21-10-2020
  • L'Estany d'Ivars i Vila-sana comença a buidar-se

El nivell de l’aigua de l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana ja ha baixat uns 50 centímetres des que se’n va iniciar el buidatge parcial fa vint dies. Per aquesta raó, algunes zones pròximes al bosc de ribera ja han començat a assecar-se, procés que permetrà oxigenar la matèria orgànica que recobreix bona part d’aquesta llacuna. L’objectiu inicial del Consorci de l’Estany és reduir el nivell de l’aigua entre 1,10 i 1,20 metres, cota que es preveu aconseguir a mitjans de novembre. A partir de llavors es reprendrà el procés d’ompliment, que haurà de culminar a la primavera en l’inici de la nova campanya de reg.

Aquests treballs, a banda de millorar la qualitat de l’aigua de l’estany, també permetran descobrir si habiten a la zona espècies invasores com el musclo zebra o el cranc americà així com realitzar un control de la presència d’espècies al·lòctones. També s’estudiarà quina acció es porta a terme amb les carpes, una espècie molt present a l’estany que ha contribuït al procés d’eutrofització de les aigües.

Des del Consorci de l’Estany i Vila-sana s’està portant a terme un control exhaustiu de l’evolució de l’estany, així com els efectes que produirà tant sobre la fauna com en la flora aquest procés de buidatge parcial.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta