L'Estat destina 28,5 milions d'euros per a treballadors i treballadores de Lleida

REDACCIÓ
07-05-2020
  • L'Estat destina 28,5 milions d'euros per a treballadors i treballadores de Lleida

El Govern d'Espanya ha destinat aquest mes d'abril un total de 734.961.432 euros a prestacions d'ocupació, incloses les dels treballadors i treballadores en procés d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). Es tracta d'un "esforç sense precedents" capitanejat pel Servei d'Ocupació Pública Estatal (SEPE) amb l'objectiu de protegir a la ciutadania, seguint el compromís de l'Executiu de Pedro Sánchez de "no deixar a ningú enrere malgrat el complex context derivat de la COVID-19", ha explicat la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. Tant ella com els quatre subdelegats del Govern estan en contacte permanent amb el SEPE i amb la resta d'administracions per a assegurar la protecció més gran de l'ocupació i dels treballadors i treballadores.
La delegada del Govern ha volgut agrair expressament als empleats públics la "labor titànica" que han dut a terme per a assegurar que la nòmina de prestacions d'abril del SEPE arriba a un total de 797.183 catalans i catalanes. A més, ha remarcat que les mesures adoptades pel Govern han permès protegir més de 4,5 milions d'ocupacions en el conjunt d'Espanya només entre ERTO i prestació extraordinària per a autònoms. A ells se sumaran en les pròximes setmanes els beneficiaris de les noves prestacions per al règim de llar i per a treballadors temporals, totes dues inèdites a Espanya.

Prestacions per a prop de 180.000 autònoms a Catalunya

Així mateix, 1.154.195 autònoms en tota Espanya van percebre el passat prestació extraordinària per cessament d'activitat, la qual cosa suposa una altra injecció de 641,2 milions d'euros. Aquesta prestació comporta l'exoneració de quotes a la Seguretat Social de manera temporal i va ser aprovada en el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, després de la declaració de l'estat d'alarma. Del conjunt d'autònoms a Espanya, un total de 179.224 pertanyen a Catalunya, sent juntament amb Andalusia i la Comunitat de Madrid, la comunitat autònoma que ha registrat més sol·licituds.
Els autònoms beneficiaris de la prestació que puguin obrir el seu negoci a l'inici de la desescalada continuaran percebent-la fins a l'últim dia del mes que finalitzi l'estat d'alarma.

L'ajuda busca protegir la falta d'ingressos dels autònoms en aquesta situació excepcional i contribuir a la supervivència del seu negoci.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?