'A l'estiu, l'or el busquem al riu', una activitat per a tota la família a Balaguer

REDACCIÓ
Publicat: 
22-06-2023
Actualitzat: 22-06-2023 9:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Preview Centre d'Interpretació de l'Or de Balaguer
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer organitza, durant la temporada d’estiu, l’activitat ‘A l’estiu, l’or el busquem al riu’, una proposta única, emocionant i molt divertida  que convida els visitants, tan grans com petits, a viure durant una estona com els autèntics buscadors d’or del Segre.

L’activitat consta d’un taller d’iniciació a la recerca d’or a la llera del riu Segre on es descobreix la història de l'explotació d’aquest preuat metall, la seva procedència, els usos i propietats que té actualment, i s’ensenya la tècnica manual per poder-lo extreure fàcilment de l’arena amb l’ajuda de l’àbac, una espècie de plat que serveix per separar el sediment del riu de les partícules d’or.

Passada una estona la paciència es transforma en emoció quan es comencen a veure unes petites partícules daurades que apareixen entre l’arena i grava remoguda. A poc a poc aquestes palletes d’or queden dipositades al fons de la l’àbac d’on es poden treure fàcilment i posar-les en un petit vial de plàstic que, al final de l’activitat, tots els participants s’emporten a casa com a record de la visita.

Els tallers, que s’adrecen a tot tipus de públic i tenen una durada de dues hores, es realitzen els dimecres a les 11 del matí i els dissabtes a les 6 de la tarda al preu de 8 € els adults i 5 € els menors de 16 anys, prèvia reserva a la web del Museu de la Noguera (www.museucn.com).

Museu de la Noguera
Comparteix

També t'interessarà