L'exalcalde d'Alcarràs nega davant del jutge que incomplís requeriments de la JEZ per retirar símbols

ACN
12-11-2019
  • L'exalcalde d'Alcarràs nega davant del jutge que incomplís requeriments de la JEZ per retirar símbols

L'exalcalde d'Alcarràs (Segrià), Miquel Serra, ha negat davant del jutge haver incomplert els requeriments que la Junta Electoral de Zona (JEZ) li va fer entre els mesos d'abril i maig de 2019 perquè retirés símbols com llaços grocs col·locats en punts del municipi com la façana de l'Ajuntament.

Serra ha declarat  com a investigat per un delicte de desobediència al jutjat d'instrucció 4 de Lleida. El fiscal no s'hi ha presentat i l'exalcalde d'Alcarràs només ha respost les preguntes del seu advocat. Ha defensat que va fer ús del dret a recórrer les peticions de la Junta Electoral i que per tant va actuar "complint la llei".

Els requeriments de la JEZ a Serra es van iniciar durant la campanya de les eleccions generals del 28-A i es van allargar fins a les municipals i europees del 26-M. El primer requeriment va arribar el 26 d'abril. Serra ha explicat davant del jutge la periodicitat de les reclamacions de la Junta Electoral i ha afegit que va anar complint els períodes que li reclamaven fent ús del dret a recurs. En aquest sentit, recorda que la JEZ va acceptar un dels seus recursos per no treure la placa commemorativa de l'1-O al Centre Cultural del municipi. Per tant entén que sí que es va complir amb les peticions de la Junta Electoral.

La querella es va fer arran de la denúncia d'un veí del municipi amb el suport de Ciutadans. Ara, l'advocat de Serra demanarà que s'arxivi el cas. El jutge haurà de decidir si accepta el sobreseïment de les actuacions o segueix endavant amb la investigació per desobediència.

L'Ajuntament d'Alcarràs ja va haver retirar anteriorment, a l'abril, la pancarta que reclamava la llibertat dels ''presos polítics'' i l'estelada que penjaven de la façana del consistori per complir el requeriment de l JEZ. En van penjar una de nova on s'hi podia llegir: ''Avui ens segresten les paraules però mai ens robaran les idees'', i també van retirar l'estelada i van penjar una senyera acompanyada d'un triangle blau amb una estrella blanca.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?