L'exposició del fotoperiodista lleidatà Gómez Vidal arriba a la Pobla de Segur

REDACCIÓ
30-03-2021
  • L'exposició del fotoperiodista lleidatà Gómez Vidal arriba a la Pobla de Segur
  • L'exposició del fotoperiodista lleidatà Gómez Vidal arriba a la Pobla de Segur
  • L'exposició del fotoperiodista lleidatà Gómez Vidal arriba a la Pobla de Segur

Del 2 d’abril al 2 de maig, al Molí de l’oli de la Pobla de Segur, podrem veure l’exposició "Gómez Vidal, repòrter", organitzada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, mostra que recull una selecció d’imatges representatives del treball realitzat entre els anys 1950-68 per aquest capdavanter fotoperiodista lleidatà i que van ser publicades en alguns dels principals mitjans de comunicació d’aquells anys.

Les fotografies de Josep Gómez i Vidal (la Pobla de Segur, 1921 – Lleida, 2005) són una molt important font històrica ja que il·lustren la vida social, històrica, esportiva, cultural lleidatana des de la postguerra fins a inicis de la democràcia. Va escriure sobre el període de la història que li tocà viure, però en lloc de fer-ho amb bolígraf o màquina d’escriure, ho va fer disparant amb la seva càmera fotogràfica.

Les seves fotos ens retornen a aquella capital de província que molts recordem: el bullici del carrer Major (amb la tan recordada casa de les pilotes o “lo Baratillo”), la majestuositat de la Seu Vella, l’elegància de Ferran o la modernitat que comportava la Fira de Sant Miquel.

A l’exposició de la Pobla, s’hi ha afegit a part una sèrie de fotografies il·lustratives de la vida dels Pallars en aquell temps, fetes per Gómez Vidal.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?